Skocz do zawartości
waldit1

Jak wywabić wieloszczęta ze skały

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, ma ktoś pomysł jak to ustrojstwo wywabić ze skały. Skałe mogę bez problemu wyciągnąć bo leży w sumpie a jest mi potrzebna a nie chce tego sku###wiela w głównym akwa ,Nie za bardzo chce moczyć w ro bo razem z tym dziadem pozabijam inne potrzebne zwierzaki. Ostatnim razem jak go widziałem jak sobie spacerował to co widziałem a to czego nie widziałem to już niewiadoma, ta część na spacerze już miała ponad 20 cm i wyglądał na kozaka . Jak go wywabić z nory :wallbash:

:coffee:

Aż strach łape do sumpa wkładać :whistle:

Więc propozycje mile widziane

Edytowane przez waldit1 (wyświetl historię edycji)

gallus in suo sterquilinio plurimum potest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filet ze swiezej ryby, krewetka. Pytanie tylko w czym Ci przeszkadza w sumpie? Lap nie wkldaj kiedy on sprzata.

Edytowane przez Grzegorz Dyzma (wyświetl historię edycji)

Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. 

Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone

Osprzet -  Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W

Suplementacja - Balling DIY HD

Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, ma ktoś pomysł jak to ustrojstwo wywabić ze skały. Skałe mogę bez problemu wyciągnąć bo leży w sumpie a jest mi potrzebna a nie chce tego sku###wiela w głównym akwa ,Nie za bardzo chce moczyć w ro bo razem z tym dziadem pozabijam inne potrzebne zwierzaki. Ostatnim razem jak go widziałem jak sobie spacerował to co widziałem a to czego nie widziałem to już niewiadoma, ta część na spacerze już miała ponad 20 cm i wyglądał na kozaka . Jak go wywabić z nory :wallbash:

:coffee:

Aż strach łape do sumpa wkładać :whistle:

Więc propozycje mile widziane

Najlepiej tak jak kolega pisze kawałek padliny mu dać tyle że zwieje raczej nim go capniesz

więc włuż kawałek mięsiwa w rurke pcv.na końcu zatkaj czymś np.kapslem w którym musisz

zrobić niewielki otwór aby dziadostwo wpełzło.Taka półapka samorubka ale działa.

Nie przezstrasz się jak wylezie więcej, życia w skale jest mnustwo.

Udanych łowów>>>Nie tykaj go rękami.

MÓJ KAWAŁEK OCEANU:

KoTm lutego 2013

trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim

Blekitna-glebia 1500 w obiegu

gallery_14359_2078_47879.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mirekaju, zainstaluj/włącz sobie moduł sprawdzania pisowni, bo Twoje posty niestety wręcz ociekają bykami, ciężko się to czyta.

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filet ze swiezej ryby, krewetka. Pytanie tylko w czym Ci przeszkadza w sumpie? Lap nie wkldaj kiedy on sprzata.

W tym problem że tą skałę chce włożyć do głównego a w nim raczej nie chciałbym spotkać skubańca.

Właśnie idę szukać czegoś co mi się nada na tą pułapkę :whistle: Bo nie widzi mi się skubańca łapać nawet manipulatorem do akwarium :wallbash:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj go wykurzyć wstrzykując wodę RO w jego kryjówki, najlepiej zostawiając część skały pod wodą. Na modliszki działa ;)

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żarełko jest najlepsze ^^

Zawsze wychodzą wszystkie i nie potrafią się oprzeć darmowej wyżerce :harhar:

54 litry od Aquael'a ^^,

Akwarium: 60x30x30, Oświetlenie: 2x Aquael ECOLIGHT DUO (2x11W), Filtracja/Cyrkulacja: Kaskada FNZ3 1200L\H (aktualnie pusta), HYDOR Koralia Nano 900, Sól: RedCoral, Odpieniacz: brak, Suplementy: brak

START - 24.01.2013 - KONIEC 20.06.2015

30 litrów od Aquael'a ^^,

Akwarium: 30x30x35, Oświetlenie: Aquael ECOLIGHT DUO (2x11W), Filtracja/Cyrkulacja: Kaskada FNZ3 1200L\H (purigen, chemi pure elite, aniphos, żywa skała) HYDOR Koralia Nano 900, Sól: RedCoral, Odpieniacz: brak, Suplementy: brak

START - 22.07.2011 - KONIEC 26.01.2013

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ide polować :rambo:

albo ja albo on...albo on na dywanie a ja w szpitalu :rambo:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie boksujaca załatwiła sprawę, miał mieszkanie obok kryjówki boksującej. Nie wiem tylko czy sam zdechł czy franca go załatwiła jak wyszedł sprzątać w nocy. Zdjęcie bardzo słabe, ale zapewiam ze miał ze 20cm bo tyle widziałam i sama nie wiedzałam jak go wrzucić do sumpa.

Edytowane przez natalia83 (wyświetl historię edycji)

4328_6803.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że skałę można wyjąć z baniaka? Wówczas kropla kwasku cytrynwego zdziała cuda, tylko nie zdziw się jak połowa skały zacznie uciekać.

zbiornik 180x65x60 10x80W Powermodul 4 kanaly ściemniany.. Odpieniacz Bubble King 250 internal. Dozownik Grotech x7, Pompy obiegowe 2x OR 3500, Pompy do ruchu wody Tunze TS12 i TS7, Uzupełnianie wody Niveumat. Chłodzenie Teco Tr 20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio natknalem sie na angielskim ebay z oferta sprzedazy pomyslu jak usunac wieloszczeta.

Czy dziala nie wiem , koles pisze ze zlapal 22 w trzy noce. szukac Bristleworm trap catcher bristle worm marine fish tank koszt 0.99

Zaznaczam ze nie sprawdzalem wiec nie wiem na czym to polega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurka wodna :o jadowite są wieloszczety ??? olaboga ! coś tam czytałam ale nie bardzo pamiętam :p

miałam dużo wężowideł.. od jakichć 4 miesięcy nie widziałam ani jednego ! wszystkie pożarł ten potwór ! też muszę złapać bydlaka bo wkońcu zeżre mi coś większego :)

one najlepiej wychodzą po zgaszeniu światła po wrzuceniu kąska :) ale to już wiecie heheh :)

w castoramie mają takie przezroczyste węże,kupię kawałek,wsadze krewetke mrożoną i złapie gada ... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zależy jaki masz gatunek wieloszczeta,ja wkładałem filety,krewetki itp,a okazało się że mam bandziora który gustuje w koralowcach i filety ma w nosie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.