darod Zgłoś Napisano 18 Maja 2012 witam! Mam tą sympatyczną rybkę od 3 miesięcy po oczyszczeniu skał, zaczęła głodować nie jest zainteresowana mrożonkami ani suchymi pokarmami, czym ją można dokarmiać?? pozdr.. Cytuj 450L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 18 Maja 2012 moja od poczatku nie je nic innego niz glony, a mam ja juz ponad dwa lata. Jesli jest zdrowa to da sobie rade. U mnie skrobie skale i szyby zostawiajac "buziaczki" i nigdy nie widzialem zeby jadl cos innego Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polek Zgłoś Napisano 18 Maja 2012 U mnie od ok pol roku. Przez pierwsze gora 2 mies jadl tylko glony, chociaz staralem sie dawac papu pod sam pysk. Jakos sam nauczyl sie jesc sztuczne i to wszystko. Teraz do michy pierwszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
october_rust Zgłoś Napisano 18 Maja 2012 u mnie przez pierwsze trzy - cztery tygodnie jadł tylko glony. Teraz mimo, że je skubie to je wszystko - płatki, mrożoną artemię, mysis... Tylko brzuszysko mu rośnie:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radament Zgłoś Napisano 18 Maja 2012 Mój puki miał glony to nie był zainteresowany innym pokarmem ale jak zaczęło brakować glonów to zaczął się przyglądać mrożonkom po pewnym czasie zaczął również wykazywać zainteresowanie suchym teraz jest pierwszy w kolejce po jedzenie ale oczywiście cały czas skubie skałę z glonów wiem tylko że na siłę to go nie nauczysz jeść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) Mój niestety wczoraj zszedł po 4 miesięcznym pobycie, przez miesiąc głodował, skrobał szyby i skały a pomimo to cały czas chudł. W końcu tydzień temu odważyłam się przenieść go do akwarium w którym kończyło się dojrzewanie. Niby się zaaklimatyzował, ale nie był już taki wesoły jak kiedyś. Chował się pod skałami, krył i uciekał aż w końcu padł bez jakiś objawów chorobowych. Tak więc podejrzewam, że zabrakło dla niego pokarmu lub był poprostu stary. Dodam że nigdy nie tknął nic oprócz glonów nawet podstawianego pod sam pysk. Szkoda mi bardzo "Prezesa" ale wyczytałam gdzieś że ryba ogólnie trudna do utrzymania dłużej niż rok jeśli się nie przestawi na inny pokarm. @Radament- mój miał imię Prezes, właśnie przez to wyglądanie zza skał, jedna skałka wyglądała jak mównica i z za niej szczególnie lubił wyglądać Prezes K..ski, fajne zdjęcie Edytowane 18 Maja 2012 przez natalia83 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1980 Zgłoś Napisano 18 Maja 2012 moj jest wiecznie glodny - jak karmie to wcina zarowno granulki suchego ktore sobie wylapie jak i mrozonki o ktore potrafi walczyc nawet z innymi rybami a w miedzyczasie skrobie szyby i skale Cytuj zoasy to kwintesencja koralowców solanka ponownie kreci się od czerwca 2016 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz Zgłoś Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) Cóż mojego mam niedługo - a od tygodnia widzę jak wcina mrożoną artemie na równi z błaznami , ale w wolnym czasie (od mojego karmienia) nadal podskubuje glony z szyb. Edytowane 25 Maja 2012 przez RafiLodz (wyświetl historię edycji) Cytuj Pandora 224 - -zlikwidowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach