Skocz do zawartości
Adam_Szczecin

Przeźroczysty śluz

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj rano zauważyłem przeźroczystą kulkę w akwarium na dnie o średnicy około 3-4cm. Wczoraj tego nie było. Ten śluz dał się bez problemu wyciągnąć i owinął sie na szczotkę, którą wyciągałem. Wyglądało to tak, jak nadmuchany okrągły przeźroczysty balonik. Dopiero jak wyciągnąłem, zauważyłem, że jest to śluz.

Co to mogło być?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdechłe bakterie :question:

900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, zdechłe bakterie?

Jaki mógłby być tego powód?

Czy to oznacza coś złego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adam, daj lepiej zdjęcie. Bo tak to będziemy tylko gdybać.

Pozdrawiam

Skoczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adam, daj lepiej zdjęcie. Bo tak to będziemy tylko gdybać.

Niestety w pośpiechu przed wyjściem do pracy wyłowiłem i wywaliłem.

Przypuszczam, że byłby problem ze zdjęciem, bo to było przeźroczyste i ledwo widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem tak w przypadkach kiedy odstawiłem ZS lub w przypadku kiedy na dłuższą chwilę zatrzymały się pellety .. czyli w domyśle kiedy bakterie nie miały pożywki ... może też jakieś ślimaki coś tam narozrabiały i stąd śluz :w00t:

jeśli jednorazowy przypadek to nie ma się czym martwić ... najlepiej zapomnieć i cieszyć się życiem

Edytowane przez J@cekWro (wyświetl historię edycji)

900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.