Jump to content
Sign in to follow this  
natalia83

Doktorek wyżera rurówkę?

Recommended Posts

Właśnie trafił do baniaka niespodziewany prezent, wargacz zwany doktorkiem. Pływa od kilku godzin w "parze" z żółtkiem ale zaczął atakować rurówkę. Jaka jest możliwość że ją zje? Rurówka przepiękna wielkości dużej dłoni. Bardzo by mi było szkoda jednego z najładniejszych zwierzaków. Doktorek tylko czeka na moment wystawiania pióropusza i odrazu podpływa i skubie. Głodny nie jest bo wcina mrożonki aż miło. Jak to u was wygląda z ich agresywnością, zjadają jakieś korale, atakują ryby?

4328_6803.png

Nie, jedynie dwa w jednym akwa będą się tłukły. Sądzę raczej że znalazł na pióropuszu jakieś pasożyty.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Problem chwilowo sie rozwiązał, bo doktorek zniknął... poszukiwania trwają... kto kolwiek widział, kto kolwiek wie. Po za akwarium go napweno nie ma. W skałach nie widzę, może pseudochromis go zabił, bo cos go próbowal ganiać. Ciała nie odnaleziono...

4328_6803.png

Spoko. Śpi w skałach. Rano będzie znowu na chodzie. U mnie też nie czeka na wygaśnięcie świateł. No chyba że wyskoczył i właśnie Ci w lodówce grzebie...

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Poszukiwania trwają, Tomek szaleje, bo mu prezent urodzinowy zniknął. Lata jak poparzony za kotami i w mordy zagląda. Wody nigdzie nie ma, wszystkie komody pod spodem przejżane cm po cm. Koty raczej by zamęczyły niż zjadły bez śladu. Jednak w baniaku go nigdzie nie ma, niewiem co sie stało. Nie pozostaje nic po za czekaniem.

4328_6803.png

spi miedzy skalami; kolega tomasz ma pewnie racje;

Tak jak napisał Tomasz, śpi w skałach i rano wyjdzie. Dajcie spokój kotom i doktorkowi. Nie ma siły żebyście go znaleźli, nie po to się chował żeby mu ktoś w kimaniu przeszkadzał. Wystarczy parę kamyków i tak się schowa że nie ma siły żeby go wypatrzeć. Rano wypłynie.

I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci...

No i się pokazał chłopak nad ranem :thumbsup: Pierwszy raz mi się tak ryba skitrała dwie godziny przed zgaśnięciem świateł :)

4328_6803.png

moze rurowka go wciagnela? :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Akwarium:

też bym ją podejrzewała, gdyby nie to, że miałą pióropusz rozłożony :thumbsup: a tak poważnie to podejrzewałam pseudochromisa paganelle, bo też zniknęła na jakąś godzinę. Sądziłam że ubija doktorka.

4328_6803.png

Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.