geremek7 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 Witam. Mam od pewnego czasu gorognie sp. rosła pięknie, cały czas miała otawrte otwory gębwe aż ty nagle w ciągu 5 minut zamknęła się i cisza..... Co może jej nie pasować ? Dodam że nie była przenoszona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1980 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 moja czesto ma takie fochy, raz nawet 2tyg nie polipowala az sie zastanawialem czy jej nie wywalic bo moze obumarla a tu pewnego dnia znowu zaczela polipowac ale zauwazylem ze w tym czasie zalala cala podstawke wiec moze nie polipuje jak sie skupia na oblewaniu Cytuj zoasy to kwintesencja koralowców solanka ponownie kreci się od czerwca 2016 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geremek7 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 dzięki, będę bacznie obserwował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 A co to za gorgonie masz tam u siebie? Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geremek7 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 (zdjęcie nie jest mojego autorstwa) Ale wygląda tak samo jak moja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geremek7 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 Zwierzak zaczyna znów polipować Odłączyłem odpieniacz I znów polipuje Chyba za czysto jej było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2012 Mam nadziej ze wiesz ze to koral niefotosytezyjacy i wymaga czestego karmienia. Swiatlo dla niego nie ma znaczenia. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geremek7 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Tak zdaję sobie z tego sprawę podczas karmienia wylaczam pompy a karmę podaję w zawiesinie z pipety Edytowane 19 Czerwca 2012 przez geremek7 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz-pśl Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 gorgonie tak mają, nie przejmuj się. za dwa dni otworzy się na full. a tak poza tym nie odstąpiłbyś szczepki twojej gorgonii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach