helmofon Zgłoś Napisano 10 Lipca 2012 Każdy z nas prowadzi zapiski dotyczące baniaka w niezawodnym arkuszu kalkulacyjnym, zapraszam do zebrania w jednym temacie aplikacji wspomagających prowadzenie baniaków. Po dzisiejszym buszowaniu w sieci znalazłem na androida. Akwarium I.D. - prościutki leksykon i zbiór najważniejszych informacji dotyczących akwarystyki morskiej ExaqtMonitor - aplikacja potrafiąca wyjąć i przedstawić dane np z ProfiLux 3 eX, osobiście nie testowałem, ale chyba się przymierze. Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Aqua Calculator http://www.aquacalculator.com/acalc/Home-en.html Chyba najpopularniejszy do notowania wyników, przeliczania dozowania, zasolenia itp. Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 ExaqtMonitor - aplikacja potrafiąca wyjąć i przedstawić dane np z ProfiLux 3 eX, osobiście nie testowałem, ale chyba się przymierze. Fajny temacik. Ja tylko dodam ze walczylem z tym ExaqtMonitorem i odpuscilem sobie. O ile pamietam to nie pobiera on danych bezposrednio z Profiluxa tylko przez jakis serwer na ktorym trzeba miec konto. W kazdym razie jak juz ktos ma "trojke" to wbudowany webserver dziala doskonale. Osobiscie i tak traktuje go do monitoringu "na zywo" a wszelkie analizy robie na PC-cie. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Tester tak na szybko spojrzałem ten serwer do adres wbudowanego serwera w "trójce". Rozkminie temat to napiszę co i jak. Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 AquaCenter - dziennik z mozliwoscią przeliczania zasolenia, ballinga itp Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Dejvix jakbyś linka podał to by było łatwiej Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) Też używam AquaCenter http://chomikuj.pl/Yarcio/Akwarium Jakby ktoś chciał to wrzuciłem go na mojego chomika Edytowane 11 Lipca 2012 przez Yarcio (wyświetl historię edycji) Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msciszarek Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Też używam AquaCenter http://chomikuj.pl/Yarcio/Akwarium Jakby ktoś chciał to wrzuciłem go na mojego chomika Właśnie ściągłem programik,tylko że jest problemik,przy zainstalowaniu wyskakuje error. Cytuj Arek.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
And Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Właśnie ściągłem programik,tylko że jest problemik,przy zainstalowaniu wyskakuje error. Jeśli uruchamiasz go na WIn7 to spróbuj kliknąć prawym klawiszem na exe i uruchomić jako administrator - program powinien działać. Tu masz więcej: AquaCenter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) I teraz mamu wszystko w komplecie dzięki And Czekamy na wiecej propozycji, bo chyba wszystki sie przyda taki spis. Edytowane 11 Lipca 2012 przez helmofon (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 helmofon a testowales juz te aplikacje? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.silentone.myprofilux.app&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5zaWxlbnRvbmUubXlwcm9maWx1eC5hcHAiXQ.. Dariusz Barcikowski Wysyłane z GT-I9001 ( +48 797 345 997 ) za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Jak włącze profiluxa Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spirou Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 to nie tyle oprogramowanie co strona, ale fajnie się spisuje do robienia wykresów - jak zmieniają się parametry w funkcji czasu, http://www.aquaticlog.com/ Cytuj 17.03.2010r - 20.08.2012 http://nano-reef.pl/...m=posts&q=27683 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msciszarek Zgłoś Napisano 11 Lipca 2012 Jeśli uruchamiasz go na WIn7 to spróbuj kliknąć prawym klawiszem na exe i uruchomić jako administrator - program powinien działać. Tu masz więcej: AquaCenter Wielkie dzięki za pomoc,teraz śmiga. Cytuj Arek.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 (edytowane) Kolejna APka na Androida OceanDB Pokazuje warunki panujące w danym akwenie. APka do prowadzenia dziennika Aquarium Tracker niestety płatna Darmowa APka do prowadzenia dziennika Tank Tracker i chyba znalazłem to czego szukałem Edytowane 20 Lipca 2012 przez helmofon (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 Odświerzam temat po roku, może wiecie coś o podobnych aplikacjach na iPada? Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rally8pl Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 Ja używam aplikacji My aquarium logger niestety płatna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adzios Zgłoś Napisano 15 Lipca 2013 Odświerzam temat po roku, może wiecie coś o podobnych aplikacjach na iPada? AquaticLog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 Weszła jakaś nowa aplikacja ktoś się orientuję?bezpłatna,i dobra?albo płatna ale świetna?Może ktoś podesłać linka?Chcę sprawdzić zasolenie wiadra z taką aplikacją,jak to wagowo wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach