MILeN Zgłoś Napisano 14 Lipca 2012 szukam czegoś do kostki 35x35x35 co myślicie o tym oświetleniu? http://www.marinereefled.co.uk/36w-marinereefled---par38---quadspec-1-p.asp miał ktoś to w łapkach? widział jak to świeci? warto się tym interesować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seal Zgłoś Napisano 14 Lipca 2012 szukam czegoś do kostki 35x35x35 co myślicie o tym oświetleniu? http://www.marinereefled.co.uk/36w-marinereefled---par38---quadspec-1-p.asp miał ktoś to w łapkach? widział jak to świeci? warto się tym interesować? Podobno dobra, tez sie do niej przymierzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 14 Lipca 2012 Ledy dobre, więc jak Ci cena odpowiada to nad czym się rozdrabniać. Brać i świecić. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILeN Zgłoś Napisano 14 Lipca 2012 cena najmniej mi się podoba i nie wiem czy takie fajne jest nie mieć możliwości włączania osobno aktyniki a światła białego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubus10 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2012 Kurcze mi też by pasowało ale nie wiem czy warto Cytuj W akwarium co dobre nie dzieje się szybko Oprócz zakupu sprzętu i zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2012 Ciekawe jakiego koloru jest fiji purple- bridgelux Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 14 Lipca 2012 Ma pik przy 600nm, czyli jest różowa. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz2607 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2012 Czegoś takiego właśnie i ja szukałem . Dziękować za link właśnie sobie ja zamówiłem razem z uchwytem 1sierpnia zalewam baniaczek.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naskar Zgłoś Napisano 15 Lipca 2012 Arkadiusz jak możesz załóż wątek z baniaczkiem jak już zalejesz i powiedz parę słów o tych ledach Pozdrawiam Cytuj .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz2607 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2012 Wątek już jest .....tu..... tyle ze ciagle się coś zmienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILeN Zgłoś Napisano 15 Lipca 2012 to wrzuć foty jak już ją zamontujesz.. kusi mnie ona poza tym planuje zrobić jeszcze mniejszą kosteczke ( teoretycznie mam już akwa które do mnie jedzie ) około 25 netto już z panelem i szukam fajnej lampki do tego widziałam że mają też 27 watowe... powiedzcie ile powinno być tych ledów co do litrażu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 15 Lipca 2012 0.5w/l w ledach dla korali miekkich spokojnie starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILeN Zgłoś Napisano 15 Lipca 2012 ale przy lps jeden wat na litr to już by musiało być tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 16 Lipca 2012 Według mnie 0.6/0.7 spokojnie starczy. Ja u siebie rowniez zmieniam oswietlenie i bedzie okolo 0.7w/l i wierze ze nawet sps dadza rade ale to sie okaze po czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILeN Zgłoś Napisano 17 Lipca 2012 a co myślicie o tej? http://www.ebay.pl/itm/200780645178?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649 na ile ważne jest pełne spectrum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kermit85 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2012 może tutaj znajdziesz coś dla siebie: www.ledpacific.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 17 Lipca 2012 Dane tych wszystkich wynalazków które znajdujesz są z kapelusza wytrzepane albo ich nie ma wcale. Co nieco można wywnioskować z pierwszej pozycji gdyż jesy na cree. Szkopuł jednak w tym że bez regulacji barwy kolor może być do d... i bez doświetlenia t5 się nie obejdzie, a chyba nie o to Ci chodzi? A te wszystkie inne to już zupełne wróżenie z kapelusza. Co do mocy: przy cree na wysokich prądach. 0,5w/l wystarczy ci nawet dla sps, a co dopiero dla lps. Przy jakiś żółtych wynalazkach może się okazaćże 2w/l będzie ok. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILeN Zgłoś Napisano 17 Lipca 2012 oki to już coś więcej wiem ;-) cree to cree ja cały cza się uczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILeN Zgłoś Napisano 17 Lipca 2012 a ta żarówa? http://www.rapidled.com/12-led-par38-bulb-mixed-color/ do wyboru dwa rodzaje degree..rozumiem że im większy zakres tym lepiej tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach