Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak komu coś wyłazi górą ze zbiornika, nie warto sprzedawać, a żal wyrzucić, to ja bardzo chętnie. Żona mi głowę suszy o kolejne rurki, lampki pompki i buteleczki i te stówki, których brakuje w portfelu. Sami wiecie jak to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dieter25

Mogłeś postawić mniejsze akwa i mieć stówki w portfelu mało kto wyrzuca korale

Edytowane przez dieter25 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po Xenie chętnie się przejadę, dzięki.

Nie chodzi mi o całe korale bynajmniej. Jak się komu coś podzieli, albo za duże i trzeba połamać, czy uciąć. i Raczej zwykłe rzeczy. Robaczki też chętnie przyjme. Ja mam na razie 2 sarcophytony i takie coś zielone (nie bijcie, nie pamiętam nazwy a na reeflexie nie mogę znaleźć) i patrząc na tempo wzrostu, to za pół roku sam będę rozdawał. Mógłbym podzielić i poustawiać u siebie, ale mało ciekawie mieć tylko sarco w akwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytaj dział uważnie, mam Xenię i makroglony do oddania.

Jakiś ślimak typu Stomatella też się znajdzie.

P.

Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001,  kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie pseudogorogonia sie znajdzie

- jeno worek trzeba zabrać, bo to deficytowy towar :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym proponował założyć wątek w dziale nasze akwaria.

I się pochwalić, do jakiego to morskiego królestwa mają zwierzaki powędrować.

Pozdrawiam

Robert "Hełmofon"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w trakcie przeprowadzki, ale jak tylko znów napełnię 200 litrów, obiecuje wrzucić zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AnT

Jestem w trakcie przeprowadzki, ale jak tylko znów napełnię 200 litrów, obiecuje wrzucić zdjęcia.

to pojechałeś :wallbash: :wallbash: :wallbash::thumbsup: :thumbsup: :thumbsup::clap: :clap: :clap: :clap:

to w czym będziesz trzymał korale w słoiku ???

zanim zalejesz z powrotem baniak ???

minus za tak fachowe podejście do życia zwierząt w akwa

Edytowane przez AnT (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście nie jestem przeciwnikiem takich postów "przyjme wszystko itp...", a może nie byłem... bo ten tutaj Kolega ostro pojechał... :realmad:

ozymandis, jesteś totalnie nieprzygotowany, a oddawanie Ci jakiegokolwiek życia to dla niego wyrok śmierci.

Display: OPTI 160x65x55h +sump: 185x47x40h +dołączany zbiornik podmiany 53x27x47h
ATI SunPower 8x80W T5 + LED BAR, obieg DCS-12K, Skimmer TWISTMAN OB-200-EXT V2, Twistman Calc+ Medium Calcium Reactor ,Reactor ZEO-450-160,

OpenFlow Filter 200+ 7L Siporax, MediaReactor FP-1 x2, cyrkulacja 3xTunze 6105 +  1x6095 + Vawebox 6055, Profilux 2EX .... i trochę innych :-).....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejny GIGANT.... buuuahahahaha

Pozdrawiam

T

akwarium: 140x60x60 OW (500l)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:nuke::lol::rofl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
clap.gifCzyli jak w opisie w profilu (200l jeszcze młode i puste, a i tak cieszy) a wodę masz question.gif. Może źle to odbieramy kolega ma mniejsze a przerzuca się na większequestion.gif.

Szkiełko 110x50x60.Odpieniacz DIY na NJ . Obieg Tunze.Oświetlenie DIY CREE 200 W 5546_5620.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AnT

ja po prostu wysiadłem :crybaby:

ma facet podejście

jeszcze ten tekst :

....Żona mi głowę suszy o kolejne rurki, lampki pompki i buteleczki i te stówki, których brakuje w portfelu .....

to niech sobie na to zarobi abo dorobi jak chce mieć - proste :)

baniak który będzie na chwile i d.... :wallbash:

i po akwa - zero podejścia do zagadnienia :realmad:

p.s

jakie masz parametry wody ?

wiesz - zasolenie,mg,ca,kh,no3,po4, ???

możesz podać ?

Edytowane przez AnT (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dino i cyjano do oddania :D

Takie rzeczy powinniśmy pisać w temacie przyjmę wtedy byśmy zweryfikowali jak wiedza została zgłębiona :D

100x40x45,sump 90x30x38, światło 4xt5 39w, 2x koralia 4500l/h, obieg aqua one 2600l/h, odpieniacz Deltec APF600, pudełko przelewowe

6195_6307.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można założyć nowy temat

" oddam na zmarnowanie"

REAKTYWACJA z 120 na 250L 28.04.2010

w przyszłości 170x70x60

250L , 4x39w 2x24w , sump 100L , 29kg LR, 18kg LS , odpieniacz Wave Beast 1200 po przeróbce na ala deltec , Pompa Obiegowa NEW - JET 3000l/h , Cyrkulacja 2 x 5000L/h 1 x 12000L/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AnT

można założyć nowy temat

" oddam na zmarnowanie"

o dobre :thumbup: - jetem za parę wątków by skleił ładnie :thumbsup::clap:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech będzie jeden temat na targowisku Przyjmę Wszystko i tyle a nie ciągle jakieś bzdurne posty które śmiecą i denerwują ludzi.

PozdrT

zbiornik 90x42x45+sump; odpieniacz Deltec APH525; oświetlenie T5:2x39W+ 90W LED; wystartowało 11.08.2009; moja wiedza dojrzewa razem z akwarium

MOJE AKWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam poważna propozycje wrecz do moderatorow. jesli ktos w dziale kupie/sprzedam/przyjme zaczyna watek ze cos przyjmie to ma obowiazek pokazac akwarium w dziale "nasze akwaria". serio mowie. bo widze ze zaczynaja sie mnozyc osoby nowe, ktore by korale najchetniej wrzucily do slodkiego z glonojadami. a mysle ze taki wymog to nie problem jesli ktos cos poszukuje. przynajmniej bedziemy wiedzieli czy delikwent ma szczere zamiary czy tylko chce sie pobawic koralkiem.

pozdrawia Magda :)

100l niefoto -start styczen 2013

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.

Co łaska akwa dojrzało, a puste stoi

2.

Trzeba mieć tupet :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak uważam, że to jedna wielka ściema...

Pozdrawiam

T

akwarium: 140x60x60 OW (500l)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam poważna propozycje wrecz do moderatorow. jesli ktos w dziale kupie/sprzedam/przyjme zaczyna watek ze cos przyjmie to ma obowiazek pokazac akwarium w dziale "nasze akwaria". serio mowie. bo widze ze zaczynaja sie mnozyc osoby nowe, ktore by korale najchetniej wrzucily do slodkiego z glonojadami. a mysle ze taki wymog to nie problem jesli ktos cos poszukuje. przynajmniej bedziemy wiedzieli czy delikwent ma szczere zamiary czy tylko chce sie pobawic koralkiem.

Pomysł bardzo dobry z jedną modyfikacją : moim zdaniem takie ograniczenie powinno być tylko dla ogłoszeń "przyjmę", ponieważ:

Dla działu "sprzedam" i tak masz wymóg fotek w ogłoszeniu ( weryfikowany przed modków ), więc nawet jeśli ktoś kupi coś na straganie pod Tesco i będzie chciał sprzedać to i tak (jako kupujący ) "widzisz co bierzesz"

Dział "kupię" - nie bardzo rozumiem jak miałoby to działać ... jak chcę wystartować z nowym szkłem to jak mam mu temat założyć, skoro nawet jeszcze akwarium nie mam (bo własnie je chcę kupić ) ?

Dział "oddam" - Skoro ktoś coś ODDAJE to znaczy że jemu jest niepotrzebne ( skasował baniak, wyłazi górą z baniaka, powiększył/zmniejszył litraż ), więc na pewno w jakikolwiek stopniu miał kontakt z solniczką. Pomijam kwestię że "Darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda" ...

nie wiem czy technicznie jest możliwość zrobienia filtra na posty ( obawiam się że nie ) i trzeba by było założyć osobny dział "przyjmę", ale tak z ręką na sercu: zaglądałbyś tam ?

Pozdrawiam

A co do kolegi ... napisałbym parę słówek, ale obawiam się że dostałbym "bananowy urlop" od modka za wulgaryzmy, więc opiszę obrazkami co o tym myślę :) .popo.gifwallbash.gifwhip.gif2guns.gif2guns.gif<br class="Apple-interchange-newline">

Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja was podenerwuje,ja też przyjmę pokryję koszty wysyłki ,aaaaaaaaaaaaaaaa nie wierzycie że mam akwa zalane mam i dojrzewa ,ale mam mało skały ,i co tu jeszcze dodać ,przyjmę wszystko co wy na to :crybaby::whistle::harhar::coffee::lol: czekam na priv :X pozdrawiam tylko bez -------- mi tu :rant:

4429_4437.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AnT

No to ja was podenerwuje,ja też przyjmę pokryję koszty wysyłki ,aaaaaaaaaaaaaaaa nie wierzycie że mam akwa zalane mam i dojrzewa ,ale mam mało skały ,i co tu jeszcze dodać ,przyjmę wszystko co wy na to :crybaby::whistle::harhar::coffee::lol: czekam na priv :X pozdrawiam tylko bez -------- mi tu :rant:

spoko chcesz IKS full opcja i do tego jeszcze na GWARANCJI

to jest do wzięcia :)

p.s

kiedyś założyłem taki wątek - oj się działo - uważaj byś teraz nie zebrał ( - )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.