Mystik Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 Cześć Możecie się podzielić wiedzą, co otrzymujemy w zestawie kupując pompę Tunze 6055 (regulowaną). Bo ze zdjęć i opisów sklepów nic nie wynika. Wszędzie piszą, że pompa może być sterowana, ale nie piszą, czy do sterowania (nawet prostego) potrzebny jest jakiś Wavemarker czy nie. W pdf-ie ze strony producenta widzę jakąś, jak to oni nazwali, puszkę (numer 3 na rysunku), do której podłączamy zasilacz, pompę i jest jeszcze gniazdko na wejście z Wavemarker-a. tunze-6055-24.bmp Czy ta puszka jest w zestawie z pompą? Czy na tej puszce jest jakiś potencjometr do regulacji wydajności? Czy może jeszcze inaczej da się nią sterować? Piszę, bo mam zamiar zrobić sobie sam Wave-markera połączonego z innymi elementami sterowania osprzętem i chciałbym wiedzieć czego potrzebuję. Cytuj pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 w zestawie masz pompe,zasilacz,magnesy z amorami,kabel zasilajacy i ta jak to piszesz puszka ktora podlacza sie kablem do kontrolera(owy kabel w zestawie z kontrolerem).. co do pomyslu to fajnie taki kontroler diy,ale biorac pod uwage cene nowej pompy,,to nie boisz sie ze male bzyk..i pare setek w plecy??sam kontroler do tych pomp nie jest drogi.. pozdrawiam.. Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukassk Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 Do tego masz jeszcze zworki do zasilacza - mozesz nimi ustawic moc pompy Cytuj 280L - zalany od 15/04/12 UFO-C180 skimmer, 25kg skaly+ zywy piasek Lampa Metis Hypertion R2 2x150watt Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 Do tego masz jeszcze zworki do zasilacza - mozesz nimi ustawic moc pompy a o tym zapomnialem Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 Kontroler jaki chciałem kupić to 7096 w cenie minimum 571zł. No bo chcę w sumie dwie pompy. Nie wiem czy miałeś okazję zaglądnąć do takiego sterownika TUNZE. Ja miałem okazję zerknąć do Single. Oczywiście nieporównywalny z tym 7096. Ale tam są dwa scalaki serii NE555, dwa klucze analogowe i ze 3 potencjometry. W sumie pewnie z 20zł + obudowa. A terowanie jest proste jak cepem, napięciem stałym. Zreszta schemat takiego kontrolera lata po sieci. Do tego mam zamiar, jak pisałem, zintegrować sterowanie pompami z reszta systemu sterowania. Dlatego interesowało mnie to co napisałeś o zawartości zestawu. Miałem zamiar użyć pomp Koralii, ale coś mają złą prasę i pewnie padnie na Tunze. Chociaż drogie Dziękuję za odpowiedź. Cytuj pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normad Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 a co najwazniejsze dobra jakosc wykonania,znakomity serwis w razie czego od producenta oraz satysfakcja i zadowolenie (zero halasu ,b.dobre osiagi itp) Cytuj 500L OptiW.12mm +sump112L Odpieniacz BubbleKing mini200.Pompa obegowa New Jet 4500L/h , cyrkulacja 2xTunze6095 + multicontroler7096+JEBAO RW15 .oswietlenie Giesemann Infinity 2x250W+4xT5 ok 35kg skaly + 20kg Livesand+ Sera Siporax 3l.Automatyczna doleweka i inne duperele + TM Bio NP Pellets sie kreca.Reaktor Wapnia ala Dastaco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 No wlasnie, w pudelku jest gwarancja na 2 lata. Siliconowe koreczki pod magnesy, gratka zabezpieczajaca wylot przed ciekawskimi rybami. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 Kontroler jaki chciałem kupić to 7096 w cenie minimum 571zł. No bo chcę w sumie dwie pompy. Nie wiem czy miałeś okazję zaglądnąć do takiego sterownika TUNZE. Ja miałem okazję zerknąć do Single. Oczywiście nieporównywalny z tym 7096. Ale tam są dwa scalaki serii NE555, dwa klucze analogowe i ze 3 potencjometry. W sumie pewnie z 20zł + obudowa. A terowanie jest proste jak cepem, napięciem stałym. Zreszta schemat takiego kontrolera lata po sieci. Do tego mam zamiar, jak pisałem, zintegrować sterowanie pompami z reszta systemu sterowania. Dlatego interesowało mnie to co napisałeś o zawartości zestawu. Miałem zamiar użyć pomp Koralii, ale coś mają złą prasę i pewnie padnie na Tunze. Chociaż drogie Dziękuję za odpowiedź. eee..to jak ty taki mc gyver jestes to mozna sie bawic..ja tam do srodka nie zagladalem..kontroler kupilem za 280 zl(7096)..jak sie poszuka to mozna tanio kupic. Cytuj Kostka 70x70x55(270L)+sump 112L,LED 120W+4*24W T5,NewJet 2300,Tunze 7096+2x6055,Dolewka Zajac,Grzalka Eheim 150Watt,Bubble Magus 155Pro na igle AquaBee,Multi Kontroler made in china,dozownik Marine Magic,Resun 250g Ozonator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik Zgłoś Napisano 26 Lipca 2012 I paragon lub faktura Dzięki jeszcze raz Panowie Cytuj pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach