Skocz do zawartości
Walker

Utrata zooksanteli

Rekomendowane odpowiedzi

Lipcowe upały zebrały żniwa u mnie w zbiorniku :( dwie Seriatopory hystrix i jedna caliendrum straciły zooksantelle i stały się śnieżno białe :( Dwie z nich cały czas polipują jakieś 3/4 tego co było wcześniej.

Pytanko czy jest szansa uratowanie tych korali żeby powróciły do dawnej kondycji? Dodam że są to młode szczepki po 5-6 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy to na pewno aby przez te upały?Masz tutaj ciekawy watek o bieleniu spsów

http://nano-reef.pl/topic/42636-kolejne-bielenie-spsow/page__p__409852__hl__%2Bbielenie+%2B__fromsearch__1#entry409852

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy to na pewno aby przez te upały?Masz tutaj ciekawy watek o bieleniu spsów

http://nano-reef.pl/topic/42636-kolejne-bielenie-spsow/page__p__409852__hl__%2Bbielenie+%2B__fromsearch__1#entry409852

Nie u mnie nie ma żadnej utraty tkanki tak jak piałam pulpuje na całym szkielecie tylko nie do końca się polipy otwierają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawaj fotki, to dotyczy tylko tych dwóch korali ? Masz jeszcze jakieś spsy ?

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawaj fotki, to dotyczy tylko tych dwóch korali ? Masz jeszcze jakieś spsy ?

Fotki postaram się wkleić jak wrócę z roboty ale fotografem raczej nie jestem dobrym :(

z SPSów mam jeszcze 2 Seriatopory i 4 Montipory z którymi kompletnie nic się nie stało wiec temat dotyczy tylko tych 3 sztuk z czego jedna już na pewno jest nie do uratowania ale jak jest szansa to o pozostałe 2 bym zawalczył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z obietnicą:

DSC02300.JPG

DSC02301.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nic już z nich nie będzie, będą polipowały coraz mniej i w końcu padną niestety.

Jest to klasyczny efekt przegrzania wody, musiało być kilka dni powyżej 30st.

Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl

Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa.

levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A częste dokarmianie...??

ReefMax

2,5 l. spiorax
Odpieniacz DIY +BM SP-1000
refugium 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A częste dokarmianie...??

Codzienne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.