Gibo Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2012 Witajcie. Co myslicie o zawieszeiu nad akwarium 100L oprawy rastrowej 4x18W t5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mehi Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2012 ja mam taka t8 - ciut mniejsza nie narzekam ale ja ja wybralam tylko dlatego ze inne oprawy byly albo za krotkie albo za dlugie i obie opcje mnie razily w oczy. inaczej na pewno bym wybrala cos dedykowanego akwarystyce. Cytuj pozdrawia Magda 100l niefoto -start styczen 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibo Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2012 Czy wiecie gdzie można kupić świetlówki 18W t5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2012 Nie można. Nie ma takich. Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyzak Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2012 Może nie do końca 18 wat T5, lecz są 28W T5 o długości 18W T8. Ale czy warto? Sylvania robi takie świetlówki. Cytuj Obecnie suchy dok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mehi Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2012 ja mam wlasnie t8 18w. t8 sa grubsze co rzutuje tez na grubosc obudowy. jak bym miala wybor to bym wziela t5 na pewno. jest wiekszy wybor swietlowek t5 - tak mi sie wydaje. Cytuj pozdrawia Magda 100l niefoto -start styczen 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu3754 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2012 i mocniej świecą jeśli chodzi o długość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2012 i mocniej świecą jeśli chodzi o długość A na jakiej podstawie tak uważasz? Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach