Skocz do zawartości
Gość buczi82

Krewetka boksujaca (strzela?)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość buczi82

Czy jest mozliwe ze krewetka boksujaca strzela ? Jakies 30min temu cos mi 2x strzelilo w akwa, nie wiem co to... kiedys mialem pistoletowa i byl to inny dzwiek niz teraz, nie wiem czy kazda pistoletowa strzela tak samo ? Jak kupowalem skale od kolesia to mowil ze kiedys slyszal jak cos strzelalo i prawdopodobnie byla to pistoletowa, nie pamietam tylko czy on ja widzial czy nie... Jest mozliwe ze po miesiacu mogla sie odezwac, niepokazujac sie ? Czy moze zmecznie materialu (szafki) strzelio ? Nie mam pojecia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pistoletowa widzialem raz u siebie jak kupilem..poznije tylko slysze co jakis czas wieczorem;)

pozdr

W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w skale pistoletową i słyszę ją praktycznie codziennie wieczorem, czasem również jak zaczynam grzebać w akwarium to się odzywa i nawet wiem z której skały dochodzi strzelanie, ale nigdy jej nie widziałam. A boksująca nie strzela, przynajmniej moja.

4328_6803.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możne to modliszka Ci puka w szybkę :shuriken:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz może kaudernii?? bo moje też lubią strzelać szczególnie samica jak zbliża się pora karmienia :)

akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000

57402030.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo ślimaki, często jak są w rogu akwarium to przy obrocie stukają muszlami o szyby - też kiedyś głowiłem się co to :)

4860_6981.png

Jelenia Bay - zlikwidowane 08.02.2013

Jelenia Bay vol.2

90x50x45 OW

Sump 65x32x37 80L

Odpieniacz Reef Octopus 1000int

Cyrkulacja: Tunze 6025+Tunze 6015 oraz Tuzne Nano Wavebox

światło: Lampa LED CREE DIY 72W (CW/RB) + 2x39W T5 LED 196W

Obieg: Tunze Silence 1073.020

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

Mialem wczesniej pistoletowa i strzelala na okraglo, ale tez dopiero po jakims czasie, tylko ze ona strzelala inaczej, a to bardziej przypominalo trzaski, ale podobne do pistoleta... moze kiedys sie pokaze albo bedzie bardziej slychac, narazie nie bede wnikal co i jak ;)

a jesli chodzi o slimaki to raczej nie, inny dzwiek by byl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

Oki wracajac do boxujacej, ostatnio nie przeszla dobrze wylinki i nie miala jednych szczypiec, teraz po okolo tygodnia dwoch widze ze juz ma dwie, jest to mozliwe ze tak szybko (w ogole) odrosla czy ja moze zle widze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

No mi juz szczela bo kupilem pistoleta :) ale teraz bardziej mi chodzi o to czy jest to mozliwe ze szczypce odrosly w okolo 2tyg...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od wielkości krewetki i tempa jej wzrostu i jest jak najbardziej możliwe.

ReefMax i parę gratów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.