kapuhy Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Jak podoba się Wam taka lampeczka? Nie siedzę specjalnie w ledach, ale wygląd ma świetny. Do tego dwa typy barwy światła, kilka rodzajów diód, quasi-pasywne chłodzenie, podstawowe sterowanie (wschody, zachody, moc 2 kanałów), dwie moce do wyboru i nie najgorsza cena. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko miejsca na dwie T5-ki. Wygląd leży mi bardzo Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Widzialem ja juz jakis czas temu. Nawet gdzies na forum lub YT jest film jak swieci itp. Przyznam sie, ze nawet sie zastanawialem nad jej zakupem. Tylko ciekawe czy do Europy wysylaja i jak wyglada sprawa cla i podatkow poniewaz znalazlem ja tylko w sklepach w USA. Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Ws. cła @dale mógłby się wypowiedzieć Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 8 Września 2012 Ty mnie nie wkopuj Bo obecnie przy akcyzie robię A na poważnie, dwie zasady: - przesyłać pocztą, nie kurierem - "kurier" ma własną agencję celną, która zgłasza do cła wszystko co się da, bo za to zgarnia kasę (za obsługę celną), a poczta ma własny UC - chłopaki mają po uszy roboty i nie są nadgorliwi. - nie przesyłać ilości wskazujścych na handlowy charakter. Plus, lepiej na osobę prywatną, niż "sobie w koszty wciągać"... Z własnego doświadczenia`- zamawiałem wiele - nie patrzyłem na wartośc (jak by oclili - trudno - brałem pod uwagę). Jak do tej pory - jest OK Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qubek Zgłoś Napisano 8 Września 2012 O tej lampie było nie dawno na forum, chyba to był temat ant'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach