rs Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 No, wiesz... Cały czas to nie... Ale... Co jakiś czas to sobie przelecę... Przeleciałem już chyba wszystkie RM. Ledwo żyję. Z fotkami coś u mnie nie teges. Spróbuję znaleźć jakiś "klucz". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Ok.. zrobię małą aktualizację - wszyscy robią to ja też! Otóż w zeszłym tygodniu padła mi pokrywa w reefmaxie. Prawdopodobnie pokrywa wywaliła cały prąd i ryby już mi się pokładały.. Ale wszystko u r a t o w a n e.. Jedynie wężowidło nie przeżyło tego.. a myślałam, że jest twardzielem:) Dzięki uprzejmości... dostałam na ten czas lampe... myślę, że reefmax ma teraz niezłą siekę z 150 hqi ale wszystko daje radę! Uwaga, zdjęcie: Tak więc czekam na odpowiedź aquaela... Z niecierpliwością.. Z nowości to jakiś czas temu zakupiłam krabika:) Jeżeli komuś tak jak mi błazenki nie chcą wpłynąć do ukwiała to polecam kraba.. Mój quadri jeszcze nigdy nie był taki szczęśliwy:) Na nowy rok obięcuję sobie więcej systematyczności - podmiany, suplementy itp. No i większe akwarium... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Neopetrolisthes oshimai - piękny i wdzięczny zwierzak, nie myśl sobie jednak, że zabieg wpuszczenia kraba do ukwiała pomoże w zasiedleniu go przez błazenki Ten maluch to dopiero wojownik, nie dopuści nikogo do quadri Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Wcale tak nie mysle..pogodzilam sie z mysla ze one tam nigdy nie wplyna... Ale ostatnio wiekszy cumka quadri za cycusie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 U mnie po roku czasu większy wpłynął, ale młody dalej nie łapie o co chodzi i śpi w kącie Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tygrys Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 ja też kupując kraba byłem pogodzony z faktem, że błazny wybrały bezdomność... teraz jest ciągła wojna między dwoma błaznami i krabem bo każdy chce być jedynym prawowitym Panem ukwiała Widok błazna gryzącego kraba w pancerz jest bezcenny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2013 Dziś mnie spotkał najpiękniejszy widok jak wróciłam do domu wieczorem:) Taniec mandarynów. O! Trwało to oczywiście chwilkę więc pamiątki nie mam ale kto widział ten wie, że widok ekstra! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2013 wiem , widziałem .... chciałbym zobaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Jako ze to moj watek to sie pochwale bo ciesze sie niezmiernie:) Zeby nie bylo ze sciemniam z nowym akwarium;) Pierwszy zakup: Ta daaam: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Ładny zakup:) Jak już powiedziałaś "a" to teraz pora na"b" Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Można go na testy podłączyć do RM Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajpa Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Ta i całą wodę wyciągnie z tej szklanki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianjaw Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Super wyrazy uznania,pozdrawiamy Adrian i Sylwia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Hmm... Więc to jest to nowe akwarium... Nie jestem przekonany - gięte szyby trochę zniekształcają, obserwacja może być zatem utrudniona. Na plus - ryby mogą pływać po okręgu więc nie będzie sytuacji "od ściany do ściany". Jak ładnie ułożysz skałę to będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 No i bąbelków nie puszczaj za mocno bo woda nie będzie klarowna..... Pozdrawiam T Cytuj akwarium: 140x60x60 OW (500l) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 porządny zakup ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Brawo Debi maszyna super to kiedy nowe szkło stawiacie? Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Ale Ci chłopy kadzą . Dawaj szybko nowe szkiełko, ciekaw jestem... Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 Spokojnie!troszke to zajmie ale sprzet kompletujemy na spokojnie i mądrze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 no to fajno, cierpliwości nigdy za wiele w morszczyźnie Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 no no, popłynęłaś w hobby. i to lubie. szacuneczek Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekdziubak Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2013 Może jakiś up Cytuj 120LT Plany na 600L W trakcie realizacji.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2013 A tam aktualizacja:) Reefmax ma się dobrze...jeszcze:) A teraz pochwalę się wczorajszym zakupem: Więc mam już odpieniacz, cyrkulację i leci do mnie pompa obiegowa. Akwarium zamówione: 100x60x50 10mm,Przod OW,reszta float Do tego stelaz 100x60x70 Sump:90x49x40h-maksymalnie taki wcisne do szafki-bedzie mial on wydzielona komore na dolewke co by nie bylo zaduzo tych gratow:) Będzie ładnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2013 Tylko nie pisz ze wydalas 1000zeta na ten archaiczny multicontroller,kiedy nowszy i duzo bardziej funkcjonalny kosztuje połowe tego? Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2013 Nie,nie napisze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach