baszurek Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Jarek przemyśl rozmiar. Ile razy można się przesiadać?A sps masz u mnie jak w banku. A tak na marginesie to nie byłeś na zlocie? (dlaczego jesteś klubowicz?) @luft gdzie nobilitacja Roman,szklo poki co,tylko takie wchodzi w rachube,ze wzgledu na warunki lokalowe - to raz,a dwa,ze juz stoi i sie kurzy . O szczepkach bede pamietal - dzieki,bardzo chetnie sie jeszcze z Toba przy okazji piwka napije . A tytuly szlachecheckie,to byly chyba na Wdzydzach nadawane... bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 5 Października 2014 No to zalewaj.Szczepy masz. A we Wdzydzach oprócz podróży poślubnej nie byłem. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Października 2014 No to zalewaj.Szczepy masz. A we Wdzydzach oprócz podróży poślubnej nie byłem. A ja tam kiedys bylem we Wdzydzach i to ze slonymi wykolejencami . A co do rozmiaru szkla,to pominawszy litraz, szkoda,ze ktos to wymyslil 50cm glebokosci i 55 wysokosci,a nie odwrotnie,no ale...Zastanawiam sie tylko nad cyrkulacja - planuje wrzucic jedna Tunze 6015 (bo mam) i Jebao,tylko nie wiem,czy WP-10,czy tez WP-25? A co do Tunze,to jesli bedzie za slaba,to wymienie na 6025 . bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rally8pl Zgłoś Napisano 5 Października 2014 Jeżeli chodzi o jebao to polecam te z serii RW są mniejsze gabarytowo i mają lepszy sterownik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkens Zgłoś Napisano 15 Października 2014 Jarek, ja tam na Twoim miejscu postawił bym baniak w miejscu telewizora taki 200x60x60 a telewizor w miejsce reefmaxa A i jeszcze jedno co spostrzegłem, ta Twoja Euphylia to chyba za duża wyrosła i kawałek tak pięknie się do mnie uśmiecha ;D Cytuj Akwa: 150l Opti + sump 92l + 13kg suchej skały Cyrkulacja: koralia evo 2800 + Tunze 6015.Obieg: AM EcoRunner 2700. Odpieniacz: Turboflotor 1000 na pompie NJ 2300 igła Oświetlenie: 6x24W T5: 4 niebieskie + 2 białe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czaja Zgłoś Napisano 15 Października 2014 W kolejce do euphyli to ja już się ustawiłem Cytuj Akwarium 80x45x45 (162L), Światło 6x24W T5, Cyrkulacja 2 x Tunze 6025, Odpieniacz Deltec MCE600. Bez panela i sumpa. Zalane 02.02.2014. Obsada: Chrysiptera Parasema, Pictiochromis paccagnellae, 2 x Amphiprion ocellaris, 2 x Chromis Viridis, Halichoeres melanurus, Ecsenius bicolor, Labroides dimidiatus, Mandaryn wspaniały do tego jakieś miękasy, LPSy, SPSy, 2 x Lysmata amboinensis, ślimaki, rozgwiazda piaskowa, jeżowiec i wężowidła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 15 Października 2014 A jeszcze przed wami Wlodzmierz . bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkens Zgłoś Napisano 17 Października 2014 Ehhhh... Jeszcze jej Jarek nie mial w baniaku to jiz wiedzial ze bedzie dla mnie szczepke pilowal ;p Cytuj Akwa: 150l Opti + sump 92l + 13kg suchej skały Cyrkulacja: koralia evo 2800 + Tunze 6015.Obieg: AM EcoRunner 2700. Odpieniacz: Turboflotor 1000 na pompie NJ 2300 igła Oświetlenie: 6x24W T5: 4 niebieskie + 2 białe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Od dwoch dni jeden z moich glupkowatych blazenkow (po prawie dwoch latach od wpuszczenia do Reefmaxa) robi przymiarki do zasiedlenia euphyllii :D:D. bez polskich znakow/mobilnie... Edytowane 18 Października 2014 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czaja Zgłoś Napisano 18 Października 2014 Od dwoch dni jeden z moich glupkowatych blazenkow (po prawie dwoch latach od wpuszczenia do Reefmaxa) robi przymiarki do zasiedlenia euphyllii :D:D. bez polskich znakow/mobilnie... Zeszło mu Czyli moje mają jeszcze czas Cytuj Akwarium 80x45x45 (162L), Światło 6x24W T5, Cyrkulacja 2 x Tunze 6025, Odpieniacz Deltec MCE600. Bez panela i sumpa. Zalane 02.02.2014. Obsada: Chrysiptera Parasema, Pictiochromis paccagnellae, 2 x Amphiprion ocellaris, 2 x Chromis Viridis, Halichoeres melanurus, Ecsenius bicolor, Labroides dimidiatus, Mandaryn wspaniały do tego jakieś miękasy, LPSy, SPSy, 2 x Lysmata amboinensis, ślimaki, rozgwiazda piaskowa, jeżowiec i wężowidła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erem88 Zgłoś Napisano 19 Października 2014 Moje Lumpy też mają trochę "bujanych korali" ale wolą róg akwa i sylikon Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 21 Października 2014 Obcy na kolacji . bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 21 Października 2014 Masz racje, robi wrażenie! Musi koniecznie znaleźć się wśród obsady mojej krabowej kostki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Constantine Zgłoś Napisano 21 Października 2014 superowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 22 Października 2014 Udało Ci sie ,akwarium ma dusze :)Dawaj nowe foty całego szkła koniecznie bo poruszyło mnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluewolfpl Zgłoś Napisano 29 Października 2014 Fajny zbiornik, mnie czeka jeszcze sporo pracy ale wychodzę na prostą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 6 Listopada 2014 Udało Ci sie ,akwarium ma dusze :)Dawaj nowe foty całego szkła koniecznie bo poruszyło mnie:) W nietypowym ujeciu . bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladyjj Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Nie no, co zdjęcie to fajniejsze A błaznom to się kierunki nie pomyliły Ale widzę, że wszystko już prawie wyłazi z akwarium. Czekamy na przesiadkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Nie no, co zdjęcie to fajniejsze A błaznom to się kierunki nie pomyliły Ale widzę, że wszystko już prawie wyłazi z akwarium. Czekamy na przesiadkę. Dzięki za miłe słowa ,zdjęć lustrzanką robić nie potrafię / nie chce mi się,robię więc telefonem,dlatego szału nie ma . A przesiadka dopiero w przyszłym roku . Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewa11 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Dzięki za miłe słowa ,zdjęć lustrzanką robić nie potrafię / nie chce mi się,robię więc telefonem,dlatego szału nie ma . A przesiadka dopiero w przyszłym roku . Czekamy na zalanie nowego zbiorniczka Cytuj 500l w obiegu Start 9.08.2014, wsparcie Męża - bezcenne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 8 Listopada 2014 Kto powie mi powie,o co chodzi? Samica blazenka od kilkunastu dni okupuje euphyllie,moze niezbyt nachalnie,ale co kilka minut do niej podplywa.Przebywa glownie pod koralem (musialem podkleic dodatkowa podstawke,bo kopie pod eupyllka duzy dol i sypie na nia piachem),choc kilka razy widzialem,jak niesmialo wplynela miedzy polipy,tudziez ciumkala polip w pysku. Inne ryby,w tym samca,odgania,ale bez jakiejs wiekszej agresji. Zbiera sie na amory,czy tez raczej chec zamieszkania? bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 8 Listopada 2014 Chyba prokreacja. Ale się zmieniłeś Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Pan Krab i Patryk . Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Listopada 2014 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reef87 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2014 super akwarium kolego, pięknie wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Zadowolony ze swojego bagienka,zapomnialem ze od czasu do czasu nalezaloby zrobic jakies testy . A przypomnialo mi sie na widok caluastrei tracacej czesciowo kolor. Wygrzebalem z szafki moje saliferty i maly zonk...NO3 - 5, PO4 - 0,5 (ten test akurat w sierpniu sie przeterminowal), Mg - 1120, Ca - 285, Kh - 8,5 i jakies smutne ph chyba lekko ponizej 8...Zdziwiony jestem troche zwlaszcza niskim poziomem Mg i Ca,bo do tej pory musialem podbijac tylko Kh,lekki wzrost NO3 i duzy PO4 zas spowodowany jest szczodroscia w karmieniu ostatnimi czasy . W pierwszym odruchu juz chcialem zamawiac magiczne siuwaksy na podciagniecie parametrow,ale po rozmowie z naszym lokalnym Mecenasem postanowilem zrobic 3-4 podmiany po 20% i zobaczyc jakie beda tego efekty oraz ograniczyc sie z zakupami do nabycia nowych testow. A poki co,akwarium wyglada calkiem normalnie,moje ulubione LPS-y (oprocz caluastrei) wygladaja super i co najwazniejsze przy skoku NO3 i PO4 - odpukac nie ma zadnych glonow czy taz innych plag . Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Grudnia 2014 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach