bibik Zgłoś Napisano 29 Września 2012 witam jakiej firmy polecacie membrany ? musze wymienic swoja bo ma juz 5 lat i daje 30 ppm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 29 Września 2012 Moim zdaniem w Twoim pytaniu jest odpowiedź. Jak membrana posłużyła Ci 5 lat, to kup sobie następną tej samej firmy i następne 5 lat z głowy Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 29 Września 2012 tak ale własnie nie pamietam jakiej firmy była ta memebrana ale ona nigdy nie sprawowała sie dobrze moze dlatego ze ciśnienie miał;em w instalacji 2,2 bara zamiast zalecznych 4? od tygodnia mam juz 4 robiłem remont instalacji i wstawiłem pompe grundfosa przy 2 nawet masaze w kabinach natryskowych mi nie chodziły kurcze jak sie teraz ustawia sprawdzanie pisowni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 29 Września 2012 No to jak miałeś 2,2 w sieci to każda membrana może wariować. Ja mam po raz kolejny membranę od Aquafilter (USA) i nie mam problemów - hula codziennie. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 29 Września 2012 (edytowane) ok to taka zamówię oo aquafilter pracuje od 2,2-to podłacze ja pod instalace ogrodową wtedy bede znów płacił połowę za wode dzięki Edytowane 29 Września 2012 przez bibik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 29 Września 2012 Używam ponad dwa lata membrany Vontron 75 gpd, 10 l wody mam w 45 min. Po spuszczeniu ok 1 l pokazuje ciągle zero ppm. Tyle że nasza woda pochodzi z Czech i ma źródlaną czystość. Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 29 Września 2012 u mnie woda syf , kopalnie żelaza miałęm pod sobą wiec woda ma 18 stopni i filtry są rude po tygodniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 29 Września 2012 Ja mam rok membrane i po żywicy mam 0.001 Wymieniac coś? czy tak pozostawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 29 Września 2012 Ja mam rok membrane i po żywicy mam 0.001 Wymieniac coś? czy tak pozostawic? Na pewno wymienić żywicę. A przydało by się również zbadać ile jest po membranie. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 29 Września 2012 A jak dokładnie powinno byc po membranie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 29 Września 2012 0.001 i coś wymieniać? Przecież to jest w gr błędu pomiaru Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 29 Września 2012 Rozumiem że pozostawic. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach