gregor.gg Zgłoś Napisano 11 Listopada 2012 otoz posiadam odpieniek H&S 150 kupiony oczywiscie od jednego kolegi z forum,pompa AB 2001 na meshu,powlaczeniau odpieniacza wiadomo ze bylo ja troche slychac bo byla wyczyszczona ,ale chodzi juz prawie tydzien w solniczce i nie chcesie wyciszyc,szlag mnie trafia bo akwa mam 1,2m od lozka i moja druga polowa bardzo sie zlosci,ma ktos jakis patent na ta pompe,dodam ze wymienilem mesh na nowy bo stary byl zuzyty,dokupiony tlumik t200 od skiby . prosze o jakies porady bede kombinowal moze da sie cos z tym zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 11 Listopada 2012 AB 2001 na meshu ? sam to robiłeś ??? Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor.gg Zgłoś Napisano 11 Listopada 2012 mesh ? kupiony ten zestaw naprawczy http://www.reefspot.pl/sklep/product.php?id_product=1895 taki zalozylem te 3maty i zrobilem tak samo jak bylo na tym starym,odcialem nadmiar rowniutko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 11 Listopada 2012 AB 2001 w orginale jest na "igle" chyba ? Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor.gg Zgłoś Napisano 11 Listopada 2012 no chyba tak i tez moze byc to przyczyna,a AS byla na meshu,zakupie igielke i zobacze czy cos to pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor.gg Zgłoś Napisano 11 Listopada 2012 narazie odpieniek spoko,podnioslem troche pompe i teraz jest ciszej i jakby ladniej pienil ,ale jeszcze zmienie wirnik i zobacze co bedzie sie dzialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 I jak poszło wyciszyła się trochę Mam ten sam problem, że AB strasznie buczy...i zastanawiam się na rozgrzebaniem tej pompy i wymianą wirnika ewentualnie. A powiedz mi czy Ty masz zanurzoną tą pompę w sumpie? czy poza? Ja mam ją prawie całą zanurzona i drgania, które pompa powoduje przekładają się na wodę i sumpa a co za tym idzie na szafkę. Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor.gg Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 pompa sie dotarla ,rozebralem ja jeszcze raz i dokladnie podocinalem nowy mesh na wirniku ,bo te koncoweczki wychodzilu poza to kolko i tarly o obudowe,teraz jest gites ,dla mnie to wyciszenie jest ok,ale jak mi sie ten mesh zuzyje to zakupie igielke i zobacze czy bedzie cisze.tak ze jestem teraz zadowolony choc trwalo to niema 3tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 u mnie to trwa już od marca ale jeszcze się za to nie wziąłem. Jak będzie chwila wolnego to zobaczę co tam jest nie teges bo w sumie słyszałem drugą taką pompę i tak nie hałasuje więc podejrzewam, że moja ma jakiś ewidentny problem w tym, żeby być cicho. Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor.gg Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 zobacz te gumki czy dobrze siedza moze sa juz wyrobione i obciera wirnik no jak nie rozbierzesz to sie nie dowiesz pusc pompe na sucho bez odpieniacza i sprawdz jak sie zachowuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reefbos Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 ... prosze o jakies porady ... http://nano-reef.pl/topic/49173-prosze-pomozcie-nie-moge-spac-w-nocy-wszystko-buczy/page__st__60 Sprawdziłem - to b. dobry sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregor.gg Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2012 tak czytalem to ale ja mam gumki nowe i poprostu pompa po czyszczeniu pompa musial sie dotrzec a tak jak wczesniej napisalem pompa nie buczala tylko wystajace kawalki tego meshu ocieraly o obudowe i dlatego takie dzwieki wydawala teraz jest super naprawde jestem zadowolony,a akwa stoi 1,3m od lozka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach