Gość buczi82 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) Od jakiegos czasu zauwazylem cos na galaxy i teraz nie wiem czy to czesc szkieletu czy moze jakis slimak, gabka lub cos innego, ostatnio z galaxy wylatywala jakby pajeczyna, myslalem ze sie slini, ze to normalne, ale ostatnio przestawialem troszke w akwa i dalem ja w nne msce, dzisiaj jak wrocilem z pracy to zauwazylem jakby z tego bialego kupa wychodzila, widac na fotce, na 99% wychodzile z otworu w tym czyms bialym... Moze to glupie, ale myslalem tez ze moze to jest otwor gebowy razem z ale to chyba odpada, nie wiem... Slimak osiadly: Nie wiem tylko czy ta siec czy co on tam wypuszcza nie szkodzi koralowi, chociaz na filmiku widac tak jakby on ta siec zjadal, nie wiem... Edytowane 19 Listopada 2012 przez buczi82 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 ta moja "wata" to nie wiem co to bylo. Nastepnego dnia zniknelo. Na polipach ani sladu poparzen. Bylo, minelo... Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 Bartek, ta "wata" u Ciebie wyglądała podobnie jak bebechy (?) acathastrei, które wypuszcza do eksterminacji zagrożeń w okolicy. Na drugi dzień również nie ma po nich śladu. Czasem koral "strzela" na ślepo i wyrzuca takie nitki na fragment skały czy glony, mimo braku zagrożenia. Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość buczi82 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 Oki a co ze slimakiem ? Oderwac go, zostawic, wywalic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach