LTo Zgłoś Napisano 5 Września 2014 Ja zawsze daje min 8mm max 10mm. Cytuj 1. Akwarium 95x70x60 | Sump 65x35x37 | Pompa Jebao dcs 4000 | Jebao RW8 x 2 | Odpieniacz deltec sc 1456 | Lampa LED DSuny 4 panele x 40 LED 3w + T5 2x39w | Reaktor Bubble-Magus CR120WP zasyp ARM | Milwaukee Instruments pH SMS 122 | AT R Doser Milestone 6 | PSFMR 9040 - pojemność 2.3L "Glonowy" + PSFMR 9040 - pojemność 2.3L "Media" na pompie DC3000 | Dolewka PS Sentry ATO Link: http://nano-reef.pl/..._20#entry872225 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 5 Września 2014 Wiekszosc starych baniakow jakie pamietam z ksiazek etc byly calkowicie zabudowane. Szafka na dole I szafka na gorze (w srodku lampy). Nie jest to przykrycie bezposrednio szkla, ale zawsze jest to czesciowe zamkniecie obiegu powietrza. Nikt nie pisal ze zle I sie nie da Co do korony, no coz... zdarza sie I przy niej, ze ktoras rybka chce latac (mialem tak niedawno z brzydalem). Jak ma wyskoczyc, to wyskoczy. Za ostatnie ryby zaplacilem kilka euro I najdrozsza kosztowala mnie 120e- oczywiscie mam nadzieje ze nie znajde jej na podlodze, ale glownie ryby wyskakuja jak sie czegos przestrasza I brakuje im wody do ucieczki. Poprzednie akwa mialem przykryte I nie widzialem w tym nic zlego. Odpieniacz byl zawieszony na zewnetrznej stronie szkla I to on (tak mi sie wydaje) byl odpowiedzialny za wymiane gazowa w baniaczku Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RomanPa Zgłoś Napisano 18 Października 2016 odgrzebuje bo sam zastanawiam się czy nie przykryć 70% powierzchni baniaka plexa ? Panowie przykrywający macie jeszcze działające zbiorniki czy wszystko zdechło z braku wymiany gazowej ? Cytuj Akwarium:150x80x70h sump:100x70x40h Lampa:hybryda TC 6xT5 + LED 120W,Odpieniacz TC 200,Jetcode 12000 ,XF150 Gyre,Refugium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jointela Zgłoś Napisano 18 Października 2016 (edytowane) Polecam siatkę na krety do przykrycia akwarium jest wentylacja i nic się nie skrapla. Edytowane 18 Października 2016 przez Jointela (wyświetl historię edycji) Cytuj Obecny zbiornik 142,5 + PANEL http://nano-reef.pl/forums/topic/107060-142-5-panel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piterpan_tm Zgłoś Napisano 18 Października 2016 Ja mam przykryte (spienione PCV) w środku 5x24W T5 + ledy nocne. Działa od sierpnia 2015, zero problemów. Cytuj |140L|MIX TOTAL|5x24W|B A W B B Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 18 Października 2016 Mam kilka lat akwarium 360L przykryte niemal na całej powierzchni, wcześniej przez ponad rok było nieprzykryte, ale babki wyskakiwały, więc przykryłem. Nie stwierdziłem żadnych różnic w funkcjonowaniu akwarium. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 18 Października 2016 Ja mam siatkę. Tłumi trochę światła, ale też chroni ryby przed skakaniem, lampę (nie mam plexy na lampie), ogranicza parowanie, zapobiega wapadaniu owadów, które lecą do lampy w lecie. Raz na miesiac oplukuje z kurzu i nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leszekk40 Zgłoś Napisano 18 Października 2016 Witam! Tak przy okazji kto podpowie gdzie w Wawie można kupić plexy płacąc za konkretny wymiar bez koniczności zakupu całego arkusza . Potrzebuje pasek 123 x 15 . Castorama np. trzeba cały arkusz 150x150 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bonio61 Zgłoś Napisano 18 Października 2016 (edytowane) Czym najlepiej przykryć baniak -szkło OW czy zwykłe , może plexi Edytowane 18 Października 2016 przez bonio61 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 19 Października 2016 Witam! Tak przy okazji kto podpowie gdzie w Wawie można kupić plexy płacąc za konkretny wymiar bez koniczności zakupu całego arkusza . Potrzebuje pasek 123 x 15 . Castorama np. trzeba cały arkusz 150x150 . np: ArtCop ul.Łubinowa 4 Folplex ul.Radzymińska 230 Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach