Skocz do zawartości
J@cekWro

Pompy Laguna dobre czy nie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie o pompy typu Laguna .. jakiś czas temu zakupiłem jako obiegówkę Lagunę 7600

Pompa pochodziła z tydzień i zaczęła rzęzić, rozkręciłem wyczyściłem poskładałem do kupy ale po dwóch dniach to samo ...

Wcześniej miałem pompę Silent Jet 6000 z AquaSpecial ... jak dla mnie to też są Laguny z dorobionymi podstawkami ... fakt kupiłem używaną ale ten sam problem - w tym przypadku pompa poprostu buczy i wpada w wibracje.

Mam również pompę tego typu w odpieniaczu RS250 i powiem że w miarę upływu czasu to super cicha to ona nie jest, do tego z zasysaniem powietrza rewelacji nie ma ... może po wyczyszczeniu dzień czy dwa jest ok ale po pewnym czasie dmucha jak chce.

Nie wiem mam wrażenie że albo w moje ręce trafiają jakieś trefne egzemplarze albo wybór sprzętu idzie w złą stronę ?

900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja od jakis 3tygodni mam pompe laguna 4000 i dla mnie rewelacyjna pompa,na poczatku tez troche bylo ja slychac ale wiadomo byla nowa i musiala troche sie dotrzec teraz jest nieslyszalna ,wiec moge ta pompe polecic z czystym sumieniem ,a tak jak pisze RD mini i silence AS

to te same pompy zmieniona nazwa i dorobiona podstawka i cena 3xtyle,do tej laguny oczywiscie nie ma podstawki ale pasuje od AB 2000 ino trzeba przykleic na stale i sprawa zalatwiona,ja dodatkowo zakupilem nozki u skiby te silikonowe i teraz jest idealnie,ja mam jeszcze dolozony 20cm waz silikonowy i tak jak napisalem pompy tak jakby nie bylo w sumpie :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.