morswin Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 Lampa LED DIY na bazie obudowy od lampy T5 4*24W. Moc wszystkich LED'ów to 147W oprócz diod CW i RB dodane są inne kolory, mam nadzieje że po dołożeniu sterownika będzie można fajnie kolorek ustalić ale to dokładnie wyjdzie w praktyce w niedługim czasie. Więcej zdjęć tutaj: https://picasaweb.go...82/LampaLEDFoto Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 Cześć, bardzo fajna lampeczka, cenowo jak to wygląda ? Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Bardzo estetycznie wykonana.... tylko diody nie są trochę za wąsko rozmieszczone? Edit A i zajrzałem teraz na picasa... wydaje mi się, że niezbyt dobrze wymieszane niebieskie z białymi, i w sumie tych białych mogłoby być o połowę mniej na korzyść RB. Ogólnie podoba mi projekt się ale obawiam się, że wymaga korekty... Edytowane 2 Grudnia 2012 przez nanorafa (wyświetl historię edycji) Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astis Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Morświn tam na górnym środkowym pasku z 6 ledów od góry brakuje ci jednego wkręta - dramat A tak na poważnie bardzo ładnie, czyściutko i funkcjonalnie - dobra robota Wentylatory tego producenta są dobrym wyborem - u mnie 3 szt 140 x 140 chodziły 3 lata do zdjęcia lampy i nic im nie było - wolnoobrotowe - są niesłyszalne:) Lampa LED DIY na bazie obudowy od lampy T5 4*24W. Moc wszystkich LED'ów to 147W oprócz diod CW i RB dodane są inne kolory, mam nadzieje że po dołożeniu sterownika będzie można fajnie kolorek ustalić ale to dokładnie wyjdzie w praktyce w niedługim czasie. Więcej zdjęć tutaj: https://picasaweb.go...82/LampaLEDFoto Edytowane 2 Grudnia 2012 przez Astis (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus892 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 widzę,że projekcik się doczekał super robota ps:przy okazji mam pytanie jakie dodatkowe kolory diod i jak łączone,czy każdy kolor na oddzielnym driverze(osobno sterowany) Cytuj 100x50x50(przód opti)+sump 72l,odpieniacz APF600,obieg nj2300,cyrkulacja jebao wp40+koralia3+koralia4,oświetlenie led cree 144w diy,auto dolewka diy,25kg LR,18kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 Kolory mieszają się bez najmniejszego problemu lampa wisi jakieś 10cm nad wodą a oświetla powierzchnie 80*45cm, według mnie jest oświetlona bardzo dobrze. Jak oskrobie szyby to cyknę fotkę. Fakt niebieskich mogło być więcej ale nie ma tragedii, przy skręceniu białych gdzieś na 80% kolor jest już całkiem odpowiedni jak dla mnie. Fakt brakuje nawet 2 wkrętów bo są tam złamane gwintowniki miałem przykleić sam łeb wkręta ale zapomniałem o tym a nie chce mi się już rozkręcać. Każdy kolor ma swój driver aby można było jest niezależnie ustawić oprócz CW i RB są jeszcze B, NW, R, G. Postaram się później podliczyć i podać koszty bo elementy kupowałem w dość rozległym czasie. Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus892 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 czy to znaczy,że można podłączyć np.dwie diody w nitce? pytam,bo chciałem dołożyć u siebie czerwone i podobno dwie lub trzy wystarczy(zasilanie 24V) Cytuj 100x50x50(przód opti)+sump 72l,odpieniacz APF600,obieg nj2300,cyrkulacja jebao wp40+koralia3+koralia4,oświetlenie led cree 144w diy,auto dolewka diy,25kg LR,18kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 Może być nawet jedna, przy driverach impulsowych nie ma to praktycznie większego znaczenia gdyż mają bardzo wysoką sprawność przez co się nie grzeją. Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus892 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 ok,dzięki Cytuj 100x50x50(przód opti)+sump 72l,odpieniacz APF600,obieg nj2300,cyrkulacja jebao wp40+koralia3+koralia4,oświetlenie led cree 144w diy,auto dolewka diy,25kg LR,18kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acezary Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Podłączyłeś sterowanie komputerkiem i czy udało się rozwiązać problem z piszczeniem driverów? Cytuj [420L] by acezary - jest || Szkiełko 140x50x55h - 385l + sump 110l, 120W LED + 2xT5 54W, odpieniacz Black Pearl by Sebastek, NJ2300 64l CUBE - było || Szkiełko 40x40x40 | światło - 2 x PC Aquael | kaskada FZN2 z Purigenem + Chemipure |Tunza Nanostream 6015 | 8kg LR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulus Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Mam bardzo złe doświadczenie z tymi wentylatorami AAB. Kupiłem jakieś pół roku temu. Były lekko powiedzieć nie do końca z centrowane. Ale najgorsze, że plastik z którego były zrobione walił ostro chińską toksyczną chemią. Po godzinie używania miałem ten zapach w całym pokoju. Dlatego wywaliłem je. Co do lampki gratulacje widać, że poświęciłeś jej sporo czasu. Mam nadzieje, że będziesz zadowolony Cytuj Wysłane z mojego PC chłodzonego wodą przy pomocy zwykłej przeglądarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2012 Sterownik jeszcze nie podłączony ale pierwsze testy są obiecujące a przyczyna piszczenia były najprawdopodobniej dławiki. Co do wentylatorów z tej firmy to nie narzekam aczkolwiek te faktycznie trochę śmierdzą. Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach