Tester Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 tak - 10min kapiel w antybiotyku w wodzie z akwarium. Jednak koral jest w takim stanie ze nawet jesli pierwotniaki padna to nie wiem czy on przezyje Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość buczi82 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2012 Oki daj znac... Troszke jest tych antybiotykow, cholera wie ktory uzyc :/ ale, gdzies jeden koles napisal ze: I found iodine worked best when I had an outbreak in my tank last year. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Na obecna chwile sprawa wyglada tak ze wiekszosc widocznych glutow zniknela, a pozostalosci po glowkach jakby sie zaczynaly pompowac. To znaczy caly czas to nedznie wyglada ale tkanka nie jest jakby zasuszona na szkielecie tylko sie leciutko pompuje. BJ prawie niewidoczne Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość buczi82 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 To good Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2012 Brown Jelly Skuteczne metody walki Sam osobidcie skorzystalem z tych informacji Moja goniopora zostala uleczona fakt poswiecilem kilka polipow Oczyscilem odsysaniem rurka zassac wode wszystko sciagalem do butelki http://www.athiel.com/lib/bacterial.html Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L u k a s z Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2012 Witam chcialem zapytac jaki antybiotyk zastosowales i jaka ilosc na ile wody ? Na obecna chwile sprawa wyglada tak ze wiekszosc widocznych glutow zniknela, a pozostalosci po glowkach jakby sie zaczynaly pompowac. To znaczy caly czas to nedznie wyglada ale tkanka nie jest jakby zasuszona na szkielecie tylko sie leciutko pompuje. BJ prawie niewidoczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2012 Nie wiem jaka jest nazwa potoczna antybiotyku ale substancja aktywna to chloram-phenicol-N Co do ilosci to dzialalem na tak zwane "oko" bo po pierwsze instrukcja byla po niemiecku, a ja nie szprechen a po drugie dotyczyla przygotowania lekarstwa dla golebi. Zastosowalem 1g na litr wody akwariowej. Kapiel trwala 10 mniut. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L u k a s z Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 i jak poprawilo sie cos ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach