thomas516 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2012 zastanawiam się jak wyczyścić odpieniacz w środku turboflotor blue1000, reki nie da się tam włożyć żeby wyszorować może jakiś środek będzie skuteczny typu kwasek cytrynowy albo ocet ??, tylko obawiam się czy kwas nie zmatowi plastiku Cytuj akwarium AQUAEL glossy 80x35x53 125L, ok.11LR,10LS, odpieniacz i filtr tunze reef pack 250, cyrkulacja, 2x jebao RW-4, oświetlenie led retro fit 3x 16w actinic. reaktor glonowy 2,5L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łapa Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2012 kwasek nic nie zmatowi, ale najlepiej go wymoiczyć w takim kwasku i wyszorować szczotką taka jak do czysczenia butelek albo czymś podobnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas516 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2012 tylko niestety nie da się nic włożyć do komory którą chcę wyczyścić Cytuj akwarium AQUAEL glossy 80x35x53 125L, ok.11LR,10LS, odpieniacz i filtr tunze reef pack 250, cyrkulacja, 2x jebao RW-4, oświetlenie led retro fit 3x 16w actinic. reaktor glonowy 2,5L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2012 Pozostaje nie czyścić Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek34 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2012 Uruchom odpieniacz w jakimś pojemniku a do wody dodaj kwasku, sam się wyczyści. Później wystarczy wypłukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyzio Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) zawsze możesz nabyć szczotkę do rur akwariowych(sklepy akwarystyczne -sieć) lub do baniaków z winem(tańsza opcja) są to większe wersje szczotek do butelek, akwarystyczna na dość giętkim około 50cm ramieniu dojdzie prawie wszędzie polecam mam od lat w połączeniu z metodą mojego przedmówcy wyczyści wszystko i wszędzie Edytowane 18 Grudnia 2012 przez dyzio (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2012 Ja swój odpalam na dwa dni w wiaderku z wodą + butla octu i wszystko się wypłukuje pięknie a co zostanie to szczoteczka taka do butelek. Wyciągasz zawory do regulacji i jest git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach