Skocz do zawartości
Sebastiano

złota rączka do zrobienia odpiniacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Do kogo mógłbym się zgłosić w sprawie zrobienia odpieniacza?Na nowy za bardzo nie jestem chętny a z używką to tak średnio...Proszę o poradę.pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nowy dostaniesz w sklepie gwarancję,ja bym już używki drugi raz nie kupił.

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nowy dostaniesz w sklepie gwarancję,ja bym już używki drugi raz nie kupił.

To prawda co piszesz,ale jak się chce metodą "gospodarczą"postawić zbiornik to kwota prawie 1400zł za AP 600 to jest nielada zapora :smiling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale gwarancja gwarantuję Ci przedłużenie czasu eksploatacji w razie jakichkolwiek kłopotów masz serwis,a z używką jest tak kupisz nie wiesz ile dokładnie chodziła pompa nie wiesz czy jest głośna i w razie gdyby ci się nie spodobała jego praca do kogo będziesz miał pretensje?Odpuść sobie,jak zakładasz nowy zbiornik to na odpieniaczu bym nie oszczędzał.

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dziale DIY znajdziesz kilka osób, które mogą ci pomóc.

Myślę jednak, że podstawową kwestią jest to jakiego odpieniacza i do jakiego zbiornika potrzebujesz. Czasami nie ma żadnego uzasadnienia zamawianie odpieniacza bo standardowe dadzą radę i będą tańsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dziale DIY znajdziesz kilka osób, które mogą ci pomóc.

Myślę jednak, że podstawową kwestią jest to jakiego odpieniacza i do jakiego zbiornika potrzebujesz. Czasami nie ma żadnego uzasadnienia zamawianie odpieniacza bo standardowe dadzą radę i będą tańsze.

W zasadzie to pytanie o odpiniacz DIY miało na celu chęć zaoszczędzenia kasy przy zakupie tegoż urządzenia ale jeśli faktycznie okaże się że jest jakiś odpieniacz który spokojnie podoła to zakup jakiejkolwiek używki lub "wyrobu własnego"nie będzie miał większego sensu.Myslałem gdzieś o okolicach 600-700zł na pienidło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sebastiano patrz priv

bez morskiego akwa tez mozna zyc,:googleye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostępny budżet to nie jest dobre kryterium. A przynajmniej niewystarczające. Ważne są oczekiwania wobec jego skuteczności/sprawności czyli jakie zadania sprzęt ma do wykonania.

Wpadłem tu po długiej nieobecności i nie bardzo się orientuję kto jakie ma akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostępny budżet to nie jest dobre kryterium. A przynajmniej niewystarczające. Ważne są oczekiwania wobec jego skuteczności/sprawności czyli jakie zadania sprzęt ma do wykonania.

Wpadłem tu po długiej nieobecności i nie bardzo się orientuję kto jakie ma akwarium.

Oczywiście kwota podana nie jest ostateczna.Jeśli się okaże że jest to niewielka kwota trzeba będzie dołożyć grosza :smiling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytaj Sebastka

Już wysłałem do Sebastka PW :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisz do erni . Robi świetne odpieniacze !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.