chmi Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Szanowne i szanowni, wygląda na to że padła mi lampa (znakomity początek roku). Zdążyłem juz przeszukać forum pod kątem podobnych wydarzeń i czasu jaki mi pozostał do uratowania koralowców. Oczywiście zastępczej lampki nie posiadam. Stąd prośba do współforumowiczów: czy posiada ktoś w Warszawie lub okolicach lampkę do wypożyczenia (lub ew. Sprzedania w niewygórowanej cenie ) . Lampka ma oświetlić zbiornik o szerokości 60 cm a ponieważ ma być zapasem do czasu naprawy nie musi sie trzymać koniecznie tego wymiaru.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 napisz jaką masz tą lampę może coś koledzy poradzą bo może być tylko drobna pierdółka Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmi Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Black Python BT EX 120W (jeszcze nie CREE), zapala tylko środkowy pasek diodek i nie mogę się do niej podłączyć po BT (coby wymusić reset) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Pytaj Przemka może coś doradzi. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Może bezpośrednio też do Przemka trzeba by napisać (albo zadzwonić). Miało też być jakieś wsparcie dla posiadaczy lamp PS. Istnieje coś takiego? Ja nie pomogę ale spróbuję uspokoić - tak szybko to koralowce nie padają od niedoboru światła. Na pewno zjawi się ktoś bardziej obeznany z tą lampą i może uda się wam jakoś zdiagnozować przyczynę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmi Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Przemka już odpytuję. Czekam aż wstanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmi Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Mogą być też same używane świetlówki t5 24W, to sam wystrugam coś świecacego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Mam lampe hqi 150w ale nie mam zarnika,jak zalatwisz sobie zarnik to moge pozyczyc ci lampe. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmi Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Extra Nie mam doświadczenia z HQI, czy te żarniki to jeden standard ? Szanowni jeśli tak to poszukuje używanego żarnika 150w, barwa w zasadzie dowolna (ma być tymczasowo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 prv Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Mogę Ci pożyczyć lampę tą ze sprzedaży, ale dopiero jutro wieczorem. Jeżeli potrzeba żarnika to takze nie ma problemu. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez helmofon (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmi Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Dzięki SYNKOWI awaryjny temat opanowany, zastępcza lampa już świeci nad akwarium. Jeszcze raz serdeczne dzięki Danielowi i pozostałym forumowiczom chętnym do udzielenia pomocy. Z Przemkiem jestem na gorącej linii z nadzieją na szczęśliwe zakończenie. wysłane z tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Jakby co to aktualne. I o to chodzi na forum, jest akcja - jest reakcja Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 To samo było u mnie 16 grudnia 1h szybka akcja - reakcja! Chwali się takie osoby! Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach