Skocz do zawartości
MayFly

Jakieś ciekawe ryby do 180l

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich szukam jakiś ciekawych ryby do 180l NP ,

na razie mam:

mandaryna , Doryrhamphus excisus i zamieszam jeszcze kupić Gorgasia preclara jak będę miał DSB .

Na jakiegoś pokolca albo Chelmona to chyba za małe ??

Jakby co to jestem otwarty na propozycje jedynie 3 ale to by ryba nie lubiła skakać , nie podgryzała korali i nie terroryzowała reszty obsady .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...no to zaproponuje :guitar: ...nemaceleotris decora lub magnifica-piękne ryby na mniejszy litraż ...

jakas babeczke :smoke: np.Stonogobiops yasha..jakiegoś gobiodonka...pomacentrus alleni -też mała piękność ;) ...pterapogon kauderi (o parce to juz nie wspomnę :strutin) ...Synchiropus ocellatus przeee śmieszny mandaryn -u mnie w zbiorniku od 2 lat z mandarynem wspaniałym i zero agresji wobec siebie :rolleyes:...no i można by tak wymieniać ...wymieniać...wymieniać i wymieniać :googleye hehehehehe...pozdrawiam

Edytowane przez hawok (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...to fakt ...piękne ryby tak jak gramma loreto.

p.s...z decora czy magnifica nie mam problemu, a są tez jak mandaryny od samego początku .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem dużo o decorze ale boje sie ze wyskoczą chyba ze oświetlenie nocne załatwi sprawę ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...u mnie np.decora trzyma się bardzo nisko... max do połowy akwarium. Natomiast magnifica pływa powyżej lini środka, a nawet przy powierzchni wody .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz mieć ciekawie to wpuść antennariusy, tylko wtedy reszta obsady może po jakimś czasie zniknąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też polecam pseudochromisy fridmani :) Świetne wesołe i bardzo ciekawskie rybki osobiście mam 3 szuki :)

5522_6523.png

22.10.2014 Mg-1350, Ca-440, KH-8,6, NO3-0, PO4-0,22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz mieć ciekawie to wpuść antennariusy, tylko wtedy reszta obsady może po jakimś czasie zniknąć :)

Wiesz co chyba sie nie zdecyduje na twoja rybe :p

Na razie naj bardziej ciekawi mnie Nemateleotris decora , a co sądzicie o Centropyge acanthops ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.