bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) zaatakowało całe akwa ,nigdy tego nie miałem,na pewno zwiazae jest to ze skokiem no3 z 10 na 25 ale co jest skutkiem a co przyczyną? Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 20 Stycznia 2013 przez bibik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biegala Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 to jest dino Cytuj narodziny - wrzesień 2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Chyba jest na to jakiś preparat jak się nazywa? Aha jest on w miarę bezpieczny? Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 skutkiem jest właśnie skok NO3,a przyczyną skoku może być nadmierne karmienie,słaba praca odpieniacza itd...ogólne zaniedbanie systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 21 litrów siporaX wrzuciłem i miesiąc temu przestałem stosować vsv chyba to był błąd, a jak się nazywa ten preparat? Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Ten preparat nazywa sie: "szukaj". Jest kilka tematów dokładnie omawiajacych walkę z dino. Rob z Tapatalk Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świrek Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Alega X . Działa i jest raczej bezpieczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Cnc ale błysnąles, Żenada pytam użytkowników którzy już go stosowali i mogą coś o nim powiedzieć, dzięki za pomoc Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Cnc ale błysnąles, Żenada pytam użytkowników którzy już go stosowali i mogą coś o nim powiedzieć, dzięki za pomoc Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Sorry bibik ale CNCrob ma rację szukasz najprostszego sposobu po najprostszej lini oporu...Chemia to moim zdaniem zawsze powinna być ostateczność,poszukaj innego sposobu z walką w dino i wysokim poziomem NO3,ja ci podpowiem na pewno ogranicz podmiany wody lej bakterie itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Nie zablysnales tylko jak na 9-cio letni staż na tym forum chyba juz powinieneś znać podstawy powszechnych plag i tego jak z nimi walczyć. A jak nie to chociaż jak sie używa opcji szukaj. Tak samo ten preparat był wielokrotnie omawiany, nawet sam o nim pisałem. To sie nazywa pójście na łatwiznę i lenistwo. Rob z Tapatalk Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Cnc ale błysnąles, Żenada pytam użytkowników którzy już go stosowali i mogą coś o nim powiedzieć, dzięki za pomoc Przeciez CNC Ci dal wlasciwa wskazowke. Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Sorry panowie akwa mam prawie 10 lat, chodzi mi tylko o doświadczenie związane z tym preparatem, jako autor wątku Proszę o zbieranie głosu osoby które chcą mi pomóc, z góry dziękuje Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Sorry panowie akwa mam prawie 10 lat, chodzi mi tylko o doświadczenie związane z tym preparatem, jako autor wątku Proszę o zbieranie głosu osoby które chcą mi pomóc, z góry dziękuje Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 To zmień nazwę tematu...bo się nie kojarzy z tym jaką informację chcesz uzyskać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUK4344 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Z mojego doświadczenia wynika że wysokie no3 nie ma wpływu na powstawanie dino, nie jest też skutkiem dino. Dino w przeważającej liczbie przypadków powstaje przy obecności krzemianów w wodzie, prawdopodobnie zaniedbałeś wymianę żywicy, lub jej wcale nie masz. Cytuj Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa. levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 ok wiec kończę watek bicie piany nie ma sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 dzięki luk mam żywice ok 5 litrów świeża [mam test na krzemiany zaraz zmierze] atak był nagły w ciągu jednej nocy nigdy takiej plagi w zyciu nie miałem zawsze jest ten pierwszy raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 dzięki luk mam żywice ok 5 litrów świeża Możesz coś więcej napisać? Co to za filtr na 5 litrów żywicy? Bo s twojej WWW wynika że filtr na żywicę mamy taki sam ale tam wchodzi coś ok litra (przynajmniej do mojego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 ta strona jest nieaktualna tamtego akwa niema juz od 2008r przeprowadziłem sie zywica mb20 za godzinę zmierzę poziom si03 to będzie wszytko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 ta strona jest nieaktualna tamtego akwa niema juz od 2008r przeprowadziłem sie zywica mb20 Ja rozumiem ale co to za filtr na 5 litrów żywicy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 kilka kubełków w szeregu ale teraz zmieniam na ten http://filtrydowody.eu/filtr-akwarystyczny-demineralizujacy-demi-0717-p-22.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 @LUK ma racje sam ostatnio zaniedbałem wymianę żywicy,wkładów RO i dzisiaj mam skutki tego :/ parametry prawie bez zmian. Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Poziom 0,25 mg więc trop z sio 3 upada. Raczej no 3 Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUK4344 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 to jest pomiar wody z akwarium czy wody RO? Cytuj Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa. levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bibik Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 Wody z akwarium Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUK4344 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 No to zmierz jeszcze RO, krzemiany w akwarium są na niskim poziomie bo żywi się nimi dino. Cytuj Dystrybucja pomp perystaltycznych, pompy perystaltyczne pompy dozujące pompa perystaltyczna pompa dozująca systemy dozowania sprzęt akwarystyczny dozownik akwarystyczny automatyczna dolewka www.pompydozujace.com www.aqua-trend.pl Tanie pompy dozujące największy wybór fachowe doradztwo, dozowanie cieczy. Firma aqua-trend od lat zajmuje się budową indywidualnych systemów dozowania cieczy. Pompa jelitowa. levelautomatic shark poseidon doser one evolution Doser AT-1 automatyczna podiana wdy Converus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach