Skocz do zawartości
siatkarz5

Bardzo ciekawa cena

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wszyscy wiedza w automatycznym dopełniaczu wody A.M. powinno się co roku wymienić wężyk. Ja mam lekki dylemat ponieważ musze tą czynność wykonać. Ale ku mojemu zaskoczeniu ten kawałek gumy kosztuje ponad 50 zł lekka paranoja, to jest chore nie wiem czym kieruje się firma AM ale uważam że to jest nie uczciwe delikatnie mówiąc.

Tu maja prośba czy ktoś może znalazł jakąś alternatywę na wymianę tego wężyka, może jest w sprzedaży sam wężyk. Będę wdzięczy za pomoc

Pozdrawiam Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,zobacz w aptece zestaw drenow do chemiodializy pozaustrojowej.Moze wezyk w tym zestawie bedzie pasowal do pompy AM.

Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą.

odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@siatkarz nie wymieniaj, jedyne co sie może stać to pęknięcie tego wężyka, a wtedy ewentualnie czeka cię wymiana. Ja w swojej pompce co 2 tygodnie nacieram wazeliną kosmetyczną wężyk i jest OK. (jakby co mam drugi co był w komplecie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mój jest juz pęknięty tak że wazelina nie pomorze a najgorsze że ten zapasowy jak założyłem to też okazał się pęknięty. Moja wina bo powinienem go sprawdzić rok temu jak kupowałem urządzenie, ale kto by pomyślał że będzie od nowości z dziurą (sprawdzajcie zapasowe wężyki przy zakupie)

teq jeżeli masz do sprzedania to czekam na informacje jaka cena

fornal@cela.pl

A co do tego wężylka to nadal jest w wielkim szoku co do ceny. Ja wiem że wszystko co związane z akwarelistka morską jest kilka set procent droższe, ale produkt który powinien kosztować maksymalnie 1zł a kosztuje 50 zł totalnie mnie w kur…. Sory za słownictwo ale inaczej tego nie mogę określić

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie będę się pozbywał tego zapasowego. Wazelina napewno wydłuży żywotność tego co mam, ale pewnie i on kiedyś pęknie. Zapytak Kwiatka na aquareef bo on majstrował pompki dozujące i szukał węży może coś znalazł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam! zajrzyj do sklepu "hobby" z samolotami kolejkami. Tam można kupić wężyki silikonowe różnej grubości i średnicy. zawsze doradzą gdzie kupić potrzebny rodzaj.

Automatyczne dolewki - tel 501 562 051 , mail dr_witt@wp.pl ,Allegro - Dr_witt

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=513551

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

ja zamówiłem 10 metrów takiego węzyka i czekam narazie cierpliwie. Jak sie uda go zakupić to bedę mógł sie podzielić i opisać co i jak i za ile (ale z potwierdzenia zamówienia to były grosze za 1mb)

Pozdrawiam

Artur

150x50x50, OR3500, OR2500,Marea3200 45kG LR, xenia, sacro, cladiella, euphylia, diadema, kraby x8, ?limaki x 10, nemo x 3 + ukwiał i żółtek :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atrawa a gdzie zamówiłeś i kiedy masz otrzymać i jestem oczywiście na tak jeżeli tylko będziesz mógł się podzielić.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhhh części zamienne sa niejednokrotnie droższe od całego urządznia, jak byśmy mieli złożyć je z podzespołów. Ale tak jest chyba wszędzie. Lusterko do mojego auta w serwisie (sama wkładka) kosztuje 290 zł. W takim serwisie "nie autoryzowanym" zapłaciłem 30 zł.

Co do pompek dozujących AM - ja mam takie dwie i wężyk wytrzymał mi ponad rok, drugi, który był w zestawie w pudełku, założyłem bo już "wypadało" Fakt, raz w miesiącu ścieram smar i delikatnie smaruje wazeliną techniczną - przy okazji kontroluje jego stan. NIe wyrzycałem, bo w razie W jeszcze trochę pochodzi.

Z drugiej strony, 50 zł na rok to nie aż taki wielki majętek w skali roku. Ale zawsze...

Ja największego grzdyla mam i tak na elktrownie....

#NAZWA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.