zulus Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Zakupiłem szczoteczkę elektryczną oral-b na baterie taką najtańszą wersje. Efekt przerósł moje oczekiwania. Już nigdy skrobania Szczoteczka wprawdzie powoli ale bez wysiłku z mojej strony sukcesywnie usuwa twarde glony ze szkła. Czyszczenie blisko piachu czy w narożnikach żaden problem. Szczerze polecam Cytuj Wysłane z mojego PC chłodzonego wodą przy pomocy zwykłej przeglądarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Juz sobie wyobrażam czyszczenie 2m2 szkła szczoteczka do zębów Rob. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulus Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Wyobrażam to sobie Za to nie wyobrażam sobie czyścić takiej powierzchni zwykły skrobakiem. Szczególnie jak szyba się bardziej zapuści z braku czasu. Cytuj Wysłane z mojego PC chłodzonego wodą przy pomocy zwykłej przeglądarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 na kiju to masz, czy rękę do akwarium wkladasz? Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Juz sobie wyobrażam czyszczenie 2m2 szkła szczoteczka do zębów Rob. Robert. Za moich czasów w wojsku za "kota" szczoteczką szorowało się korytarze w koszarach. Co to 2 m2 Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Robert. Za moich czasów w wojsku za "kota" szczoteczką szorowało się korytarze w koszarach. Co to 2 m2 Na szczęście ja sztoczeczka nie pracowałem Rob. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulus Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 na kiju to masz, czy rękę do akwarium wkladasz? Tak próbowałem i jest ok ale nie zawsze da się tak szczoteczkę ustawić, żeby dobrze zbierało. Ja mam (jeszcze polowe zostalo) półtoramięczny twardy glon na tylnej i bocznej szybie i niestety przy takim zabrudzeniu trzeba rączki umoczyć. Wielokrotnie próbowałem to skrobać i mnie to przerastało. Szczoteczką idzie powoli ale bez większego wysiłku i z efektem. Cytuj Wysłane z mojego PC chłodzonego wodą przy pomocy zwykłej przeglądarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Byłbym masochistą czyszcząc swoje 4m2 szczoteczką. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Byłbym masochistą czyszcząc swoje 4m2 szczoteczką. Bo do tego trzeba techniki a nie filozofii Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Bo do tego trzeba techniki a nie filozofii No to nurkuj po skosie na szybę u mnie od recepcji, bez maski nie pójdzie Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Adam padłem.... na "grubsze" glony wystarczy ostrze z nożyka tapeciaka 5 min i wszystkie szyby jak nówki... wyprzedzam pytania, nie nie rysuje szyb nawet opti white, wystarczy trzymać ostrze pod kątem 45c ... Cytuj Akwarium 180L Ricordea&Zoa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Gdzieś na forum był prezentowany czyścik co chodzi po szybie - elektryczny dostępny w stanach - myślałem o nim a właściwie o dwóch sztukach, ale nie łapie szyby 15mm Edytowane 13 Lutego 2013 przez adam_s (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Ja mam zwykly magnetyczny z ostrzem po jednej stronie. Nawet glony wapienne nie maja szans. Rob. Edytowane 13 Lutego 2013 przez CNCRob (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 a to Easy Blade zniknal z rynku czy to jakas kara za grzechy ? Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Tak jak Garden pisze, co prawda uzywam czyscika i magnetycznego z ostrzem i zwyklego z nozykiem (taki "Handy-MK2, z ostrzem prawie 7cm) i gdy ten na magnesie nie daje rady to co jakis czas (moze raz na miesiac) zdrapie tym Handy glony wapienne. Trwa to moze 3 minuty. Chyba nie zdecyduje sie na szczeteczke Swoja droge to ciekawe, co ludziska w akwarium kombinuja. Edytowane 13 Lutego 2013 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Fajnym narzedziem jest tez taka szczoteczka do butow z kolcami. Diadema sie nazywa cycus.. Bateryjki starczaja na bardzo dlugo ... Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deathrain Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Ja do zielska używam tego : Makita PLM4611 i jestem zadowolony. W 100% spełnia moje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deathrain Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Trochę % i człowiek robi się za dowciapny - sorrki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Panowie. Bez jaj. Kolega coś sobie wymyślił i jest zadowolony i jest o.k. Każdy ma swój sposób na czyszczenie szyb. Może ktoś założy wątek pt jak czyścicie swoje szyby i pokażcie to na filmiku. PAX Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Panowie. Bez jaj. Kolega coś sobie wymyślił i jest zadowolony i jest o.k. Każdy ma swój sposób na czyszczenie szyb. Może ktoś założy wątek pt jak czyścicie swoje szyby i pokażcie to na filmiku. PAX Ależ napisałem, podobnie jak kilka osób jak ja czyszczę Wcale nie neguję metody ze szczoteczką, bo nie próbowałem. Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) Romek - no dokladnie - bez jaj - szczoteczka elektryczna ? To chyba faktycznie za kare Ostatnio czyscilem u siebie powierzchnie szyby 50x50 - cala w glonie wapiennym - czas czyszczenia moze z minute z Easy Blade ? ? Szczoteczka pewnie jeszcze bym tam "borowal". Edytowane 13 Lutego 2013 przez VDR (wyświetl historię edycji) Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Szczoteczka czyści sie dwie minuty minimum 3 razy dziennie Rob. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Ja używam tego i ... usuwa nawet klony wapienne bez żadnego problemu. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinM Zgłoś Napisano 13 Lutego 2013 Zakupiłem szczoteczkę elektryczną oral-b na baterie taką najtańszą wersje. Efekt przerósł moje oczekiwania. Już nigdy skrobania Szczoteczka wprawdzie powoli ale bez wysiłku z mojej strony sukcesywnie usuwa twarde glony ze szkła. Czyszczenie blisko piachu czy w narożnikach żaden problem. Szczerze polecam Nawyki z wojska ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spirou Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 Rozumiem że baterie, a nie zasilanie sieciowe, ale do solanki - taką szczoteczkę ? Całą ? Pod wodę ? ------------ from mobile Cytuj 17.03.2010r - 20.08.2012 http://nano-reef.pl/...m=posts&q=27683 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach