VoDkA Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 Witam! Zakładam właśnie akwarium 440l chciałbym umieścić w nim między innymi błazny, wargatki itp popularne ryby. Podoba mi sie również rogatnica picasso oraz murena wstążkowa czy to przejdzie w takim zbiorniku czy poprostu będę doliczać się dziennie mniejszej obsady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 Oj słabo widzę takie połączanie picasso to piękny bandzior a mureny jak to mureny choć te akurat są bardziej łagodne i gustują głównie w krewetkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VoDkA Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Dziękuje za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lester001uk Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Ja mam u siebie picasso z innymi rybami, kilka clown i inne male. nie ma agresji calkowicie, korale calkowicie ignoruje, tylko wszystkie male krewetki i kraby zjadl. Jedyna krewetka ktorej nie rusza to czyszczaca. Nastepna sprawa z nim to potrafi przestawiac korale, szczegolnie jak dodam nowe. Korala nie rusza tylko ciagnie za skale. Bardzo ciekawa ryba do obserwacji, i je z reki. Ja mam tez niggera, bardzo podobne zachowanie tylko bardziej przyjazny do mnie. Jak wkladam reke to sie o nia ociera, bardzo fajna rybka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Ja mam u siebie picasso z innymi rybami, kilka clown i inne male. nie ma agresji calkowicie, korale calkowicie ignoruje, tylko wszystkie male krewetki i kraby zjadl. Jedyna krewetka ktorej nie rusza to czyszczaca. Nastepna sprawa z nim to potrafi przestawiac korale, szczegolnie jak dodam nowe. Korala nie rusza tylko ciagnie za skale. Bardzo ciekawa ryba do obserwacji, i je z reki. Ja mam tez niggera, bardzo podobne zachowanie tylko bardziej przyjazny do mnie. Jak wkladam reke to sie o nia ociera, bardzo fajna rybka. wrzuć fotkę akwarium - fajna obsada Cytuj TOTM July 2011 500 litrów zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VoDkA Zgłoś Napisano 4 Marca 2013 Dziękuje temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lester001uk Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 wrzuć fotkę akwarium - fajna obsada dodane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) Kris, "wrzuć fotkę akwarium - fajna obsada" - to bardzo dobra propozycja... Po wrzuceniu fotki widac, z jaka rezerwa nalezy czytac rozne wypowiedzi: "korale calkowicie ignoruje" itp. Przeciez tam w akwarium sa prawie same kamienie lub korale miekkie. Edytowane 6 Marca 2013 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lester001uk Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 Ok Stani, czy w/g ciebie miekkie to nie korale? Sa tez LPS i sporo fragow sps, ktore sa calkowicie ignorowane. Ja opisuje co sie dzieje w moim akwarium, i do dnia dzisiejszego ani Picasso ani Niger nie uszkodzily zadnego korala, 'korala miekkiego' ani zadnej ryby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 No ok, tylko ktos moze pomyslec; "o, fajna rybcia" i sobie sprawi. One zawsze po czasie sprawiaja klopot, a juz napewno nie przezyja tridacny, krewetki, kraby, i nawet jezowce. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 dzięki za foto - wyleczyłem się z FO na długi czas Cytuj TOTM July 2011 500 litrów zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazek.z.lasu Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 http://nano-reef.pl/uploads/monthly_03_2013/post-14682-0-09027700-1362522057.jpg brakuje tylko łazika Curiosity . i było by pięknie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 A propos rogatnic to polecam: post nr 15 http://nano-reef.pl/topic/52349-odonus-niger/#entry546058 Pozdrawiam T Cytuj akwarium: 140x60x60 OW (500l) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dorian90 Zgłoś Napisano 2 Października 2015 Ktoś ma jakieś nowe doświadczenia ? Cytuj 160x60x75h Deltec SC 2060, ATi 8x54w i inne graty Wykonuje stelaże pod akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artbis Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Mam bialobrodego , hepatusa , żółtka i inne chcę dopuścić rogatnice Picasso co o tym myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 22 Października 2015 miałem małą picasso, była pokojowa, kolejnym jej właścicielem była ta osoba z linka, mozesz podpytać jak sie sprawowała http://www.baza-firm.com.pl/kamieniarstwo/szczecin/zak%C5%82ad-kamieniarski-krzysztof-kosiacki/pl/173232.html Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Picasso gościła w moim zbiorniku ok trzy miesiące, trzymana w celu pozbycia się plagi rurowek karmiłem kawałkami mrożonych krewetek ale zjadała każdy pokarm nie wykazywała żadnej agresji w stosunku do innych mieszkańców, nękała jedynie jeżowce zrzucając je z szyby z rurowkami uporała się w tydzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artbis Zgłoś Napisano 22 Października 2015 Ok dzięki za informację pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach