olo309 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 witam tak jak w temacie proszę o opinie i uwagi pozdrawiam http://allegro.pl/zestaw-do-budowy-oswietlenia-ledowego-do-akwarium-i3074438186.html#tabsAnchor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dieter25 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) Nie polecam staraj się używać cree xp-g i xp-e ostatnio słyszałem żeby się nawet xt-e wystrzegac Edytowane 5 Marca 2013 przez dieter25 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo309 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 dzięki za odpowiedz ale szukam by coś sklepać jakieś ledy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) @olo to cree znajdziesz bez problemu. Edytowane 5 Marca 2013 przez tomasz (wyświetl historię edycji) Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dieter25 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 olo309 wysyłam Ci na PW namiar na sklep z dobrymi cenami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Bo to trzeba koniecznie na pw wysyłać. Jak wszystkie i tak pochodzą z maritexu. Niektórzy kleją je tylko samodzielnie na mniej lub bardziej syfne podłoża. To nie lepiej zaczerpnąć ze źródła? Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo309 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 a jeszcze jedno do 126w led jaki zastosować zasilacz morze macie coś sprawdzonego i niedrogiego chce zmontować 7 nitek po 6 diód w tym 3 XP-G i 4 XP-E RB i takie moje pytanko czy dodać coś czerwonego by wyciągnąć kolor czy nie ma sensy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) Sens jest, bo odrobina czerwonego ładnie podbija ciepłe kolory. Ale najwyżej 2-3diody na mały prąd. Jeśli chodzi o wydajność zasilania to musisz wiedzieć na jakie prądy drivery będziesz wykorzystywał. Edytowane 5 Marca 2013 przez tomasz (wyświetl historię edycji) Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo309 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 nie wiem czy dobrze odpowiem ale drajwery na niebieskie to 900ma a na białe 1300ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 ok..Jeśli dodasz do tego driver 600ma do czerwonych to masz ponad 8A poboru maxymalnego. Ciężko coś polecić z niedrogich noe firmowych zadilaczy bo to trudny temat. Szukaj coś na 24v 12A . Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo309 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 i jeszcze te czerwone chciałem dać na nitce zamiast 1 niebieskiej dać jedną czerwoną czy to się tak nie uda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo309 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 a ty tomasz co byś zastosował jaki zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Da się, ale dla tej nitki musisz dać mniejszy driver bo czerwone mają mniejszy prąd max. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Dieter25 rozwiń może czemu xt-e się nie nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dieter25 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 Artur nie że się nie nadają aczkolwiek ponoć lepsze są Xp-e RB ale dlaczego nie wnikałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur32 Zgłoś Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) Jeżeli należy xt-e się wystrzegać to dla mnie jest jednoznaczne że się nie nadają. Sam mam osobiście xt-e i korale póki co nie narzekają. Muszę jednak przyznać że czegoś mi jeszcze w barwie brakuje i pewnie jeszcze dodam parę wat uv, blue i czerwonych. Artur nie że się nie nadają aczkolwiek ponoć lepsze są Xp-e RB ale dlaczego nie wnikałem Edytowane 5 Marca 2013 przez Artur32 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świrek Zgłoś Napisano 6 Marca 2013 Jeśli można się podłączyć... Czy ktoś miał coś wspólnego z diodami tego Pana: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27321790 ? Chodzi mi o Royal Blue i zimną biel (10000K) Warto, czy w ciemno lecieć w Cree? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach