MR_CUBE Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Cześć, wystawiłem tablet na sprzedaż i po jakiś 3 dniach zgłosiła się kupująca z irlandii. Przedstawia się jako Mrs Roza Katie. Transakcja była załatwiona, pieniądze miały być dziś na moim koncie. I właśnie wchodze na e-mail i dostaje oto taki e-mail z banku: The Online Transfer Order From Barclay's Bank Of London® Has Been Approved Transfer Number BAR1-0095-2342-227-PL Dear Arian Smereka We are contacting you regarding the Transfer that was placed by Our Customer to your Account.The total amount of 900.00 PLN.was sent to you by Mr Roza Katie (roza.katie@prokonto.pl) as payment of an auction item and it has been Approved and the payment details are stated below : Transaction Summary: Item Tablet PRESTIGIO Quantity 1 Pics Item Amount 900.00 PLN Transfer Charges 20 PLN Amount Transferred 900.00 PLN The transfer has been approved and is ready to be transferred into your account, but before the money can be credited into your account, you would have to go ahead with the shipment of the item and then send the Shipment Tracking Number/Shipment Receipt for the Shipment Verification. Once the shipment verification is complete, your account would be credited. **ATTENTION** The Total amount of 900.00 PLN will be credited to the Account Details below. Please verify if the Name and Account Number entered by the payee are correct. BELOW IS THE SHIPPING ADDRESS NAME Dayo Raufu ADDRESS 2 Somefun St CITY Agege ZIP CODE 23401,Lagos COUNTRY Nigeria If there is an error in the above listed account details, please feel free to contact us on this e-mail: barclay_verified@in.com for correction. *** NOTE *** It is now safe for you to go ahead with the shipment of the item because the money as been deducted from the buyer Account but the money will be on pending will be credited into your Account immediately and without any delay that you send us the Shipment Tracking Number/Shipment Receipt to us for the shipment verification. Your account will be credited immediately upon confirmation of the details required by us, Moreover our customer cannot abort the transfer after you might have sent the Shipment Tracking Number/Shipment Receipt to us. You should send the Shipment Tracking Number/Shipment Receipt to us at barclay_verified@in.com within the next 24 Hours. Your Money will NOT reflect in your Bank Account until the shipment has been verified by our Customer Care Department. This measure is taken due to our New International Auction Payment Policy, in order to protect both payee and receiver's interest and to reduce the occurrence of fraudulent activities on Internet. This email is sent and authorized by the Bank Of England®. If you have any question regarding this transfer, feel free to contact us on this E-mail: barclay_verified@in.com Thank you for using Bank Of England® Online Banking System (Auction Transfer). We look forward to serving you online with better services in the future. I nie wiem co teraz robić. Wysyłać tablet ? czekać żeby nie zostać oszukanym ? mieliście podobny przypadek ? Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez MR_CUBE (wyświetl historię edycji) Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 jaki kasiurka nie potwierdzi się u ciebie na koncie nic bym nie wysyłał. Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 Wystawiales przez allegro? Standard-zawsze zglaszaly sie do mnie osoby z irlandii,Rosji,Afryki,Bulgarii Nigdy nie odpisalam i nigdy nie mialam problemu. Rozumiem ze Pani też nie pisala po polsku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie sprzedałeś tableta i pod żadnym pozorem nie wysyłaj go na wskazany w mailu adres w Nigerii. P.S. e-mail nie jesr z banku Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez snocho (wyświetl historię edycji) Cytuj pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 NIE! Widzisz gdzie masz wysłać ?! NIGERIA Typowa próba wyłudzenia! Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 czyli jest to wkręt i tak naprawdę kasiorki nie otrzymam ? robią ludzi w wała ? Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 To typowa podpucha, nic nie wysyłaj. Jak dojdzie kasa wtedy tak. Miałem podobny przypadek żeby laptopa do afryki wysłać, ale wszystko wyglądało na trefne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 a tu jeden z przykładów http://cafe.allegro.pl/showthread.php?95855-OSZU%C5%9ACI-Z-NIGERII Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 pierwsza wersja była ,że mam wysłać do Irlandii Tak Pani czy tam Pan mówił/a po angielsku Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 Teraz jak mam juz Twoj nr konta to az bym Ci grosika na pocieszenie wyslala;) Nigdy nie rob sobie klopotu z odpisywaniem nawet na zapytania w aukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 TEMAT wyjaśniony. ale proszę edytuj swojego posta i pokazuj swoje dane (adres,konto) Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja dziwnym trafem zawsze mialam dziadka z Nigerii?!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rally8pl Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja bym nie wysyłał , wygląda to na przekręt. Dużo transakcji aukcyjnych przeprowadzam na wyspach i z czymś takim sie nie spotkałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 sciema! nic nie wysylaj! bardzo popularna metoda walkow. do tego stworzono paypala zeby takich sytuacji nie bylo. wyslesz paczke i nie zobaczysz ani towaru ani zaplaty ani sladu po kupujacym. kroluja w tych walkach wlosi i czarne stopy z rpa. sam adres mailowy banku to kpina. mozna a nawet powinno sie to zglosci do barcleya... Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 zgłoszę to i co ? a już się cieszyłem ,że sprzedałem tablet i będę miał na baniak ;( Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelkielce Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 http://www.bankier.pl/forum/temat_re-transfer-pieniedzy-z-barclays,11350591.html poczytaj posty nie jest wesoło nie wysyłaj to jakis wał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 nie miałem zamiaru wysłać, ale myślałem ,że pieniądze będą Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Dokladnie, powinienes to zglosic. Ja kiedys auto chcialem kupic, mila pani napisala mi, ze jakims cudem znalazlo sie ono w hiszpanii i abym wyslal kase to je sprowadzi ponownie do uk na moja wiadomosc, ze przylece i dokonam zakupu na miejscu juz nie odpisala. nie miałem zamiaru wysłać, ale myślałem ,że pieniądze będą znaczy sie, ze Ty chciales przyciac walka? nieladnie!!! Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez CNCRob (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 ja mam opcje sprzedaży zagranice na allegro. Allegro jako dobry portal powinien ograniczyc takie praktyki, bo ze wschodu konta kupują nieraz i nigdy nie finalizują. Powinny być opcję, że sprzedaję do wybranych krajów czyt. cywilizowanych... wtedy nie byłoby kłopotów Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 jeżeli to zgłoszę to co ? i tak nie dostanę pieniędzy Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 nie nie chciałem zrobić wała, tylko chciałem otrzymać pieniądze i dopiero wysłać Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathe Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 Nie znam się na tym, ale na mój zdorwy rozsądek to jest na 200 porcent próba wyłudzenia kasy. NIC NIE WYSYŁAJ PÓKI NIE ZOBACZYSZ KASY NA SWOIM KONCIE. Pozdrawiam, i na pohybel cwaniakom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 jeżeli to zgłoszę to co ? i tak nie dostanę pieniędzy ale spelnisz dobry uczynek i byc moze innych uchronisz wlasnie przed tym oszustem, no chyba ze jak typowy polak nic nie zrobisz bo nikt za to nie zaplaci. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 nie chodzi o to ,że nie płacą nie robię tylko o to, że już się cieszyłem a teraz lipa muszę kombinować żeby sprzedać Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathe Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2013 ale spelnisz dobry uczynek i byc moze innych uchronisz wlasnie przed tym oszustem, no chyba ze jak typowy polak nic nie zrobisz bo nikt za to nie zaplaci. Dokładnie, jeśli Ty, inteligentny facet prawie dałeś się nabrać to pomyśl ilu ludzi jest codziennie okradanych? Im większy szum wokół tematu tym większa szansa że się ludzie nie nabiorą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach