cagen Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 to mnie nie pocieszyłeś . zobaczymy co będzie jutro . Cytuj 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szarykruk Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Problem zoa miałem u siebie, na szczęście prostszy- asteriny. Bo powoli odławiam i już niedługo nie będę miał asterin w baniaku, albo kupie krewetke. Znalazłem lek dostepny w PL podobny do Furan-2, różnica w składzie- brak Triwodzianu błękitu metylenowego. Jest to Ichtiofuran Plus (cena około 10 pln za 12 kapsułek) Stosowanie w szklance świeżej solanki jedna kapsułka i kąpiele 20 minut, przez pierwsze trzy dni. Potem przerwa na 4 dni i powtarzamy ponownie przez 3 dni. Przed powrotem do baniaka warto opłukać zoa słoną wodą nie zawierającą leku. Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez szarykruk (wyświetl historię edycji) Cytuj Sto kilo szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2013 Ja u siebie wraz z ostatnią sczepka przywlokłem pajączka pożerającego zoaski, (zoa eating spider) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blik Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2013 A podpinając się czy są jakieś inne dobre preparaty ? Bo irytuje mnie strasznie forma pakowania BioDigestu. Szklane ampułki z których nawet igłą ciężko wydobyć preparat. Może jest jakiś w zakraplaczu ? Ampułkę ułam z obu końców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adzios Zgłoś Napisano 8 Maja 2013 dla mnie to na bank Zoa Pox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cagen Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 leczenie zakończone . co się zamkneło już się nie otwarło - straty duże . naprawiłem wodę wymieniłem odpieniacz podziałało . dużą poprawę zauważyłem po cebionie . leczenia koniec co przeżyło jest kwitnące . wniosek : w akwarium było tak źle że wystarczyła iskra - u mnie bakterie . po naprawie leje co 14 dni i jest gitara . mam problem z cyrkulacją bo przeniosłem pompy na jeden bok aby widoki były lepsze ale syf się na skałach osadza. Cytuj 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach