Walker Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 Ostatnimi czasy kupiłem "na spróbowanie" Ocean Nutrition Formula Two. Za każdym razem jak go podaje odpieniacz szaleje a wczoraj w nocy nawet przelał. Korale i krewetki są super szczęśliwe jak go podaje ale nigdy wcześniej nie miałem takich efektów z żadnym pokarmem, co prawda nigdy wcześniej nie używałem pokarmów w żelu ale... Ciekaw jestem czy macie podobne doświadczenia z tym pokarmem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 Płatki ,czy granulki? ja stosuje płatki przeszło 2 lata i nie zauważyłem nic takiego. Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 mrożonki (żelki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 Ja stosowałem do momentu wielkiego wysypu dino i ogólnego mega wzrostu glonów,jak dla RM i jego odpieniacza który też szalał taki pokarm odpada,wystarczy ze ryby nie zjedzą wszystkiego dostanie się gdzieś za skałę i NO3 leci do góry.Nie polecam do małych zbiorników z cienkimi odpieniaczami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2013 Bardzo ciekawy temat jak dla mnie. Ostatnio rownież szarpnęłam się na lepszy pokarm formula one Ocean Nutrient (mrożone galaretki czy żelki) Zczęłam dawać jakiś miesiąc temu. Od tego czasu mam olbrzymi wysyp glonów, niewielkie dino, szalejący odpieniacz i wysokie NO3. Wszystko wiązałam z dołożeniem skały i wtórnym dojrzewaniem, ale po tych postach coś jednak jest na rzeczy. Co prawda moje ryby, krewetki, ślimaki i krab walczą o każdy kęs pokarmu jak gladiatorzy na arenie, szczególnie pokolce upodobały sobie ten pokarm. Jednak ograniczam do jednego dnia karmienie tym pokarmem, zobaczymy za miesiąc jakie będą efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 Kupiłem to samo przed 1 maja, efekt był taki, że wyjazd musiałem przełożyć bo piana tak zaczęła iść i w ciągu godziny bym całą wodę na piane zamienił. Po 3 godzinach włączyłem ponownie odpieniacz i dalej wylewało ale już można było nad tym zapanować. Od tego czasu boje się to podawać. Czekam jak będę miał cały dzień wolny to sprawdzę ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 7 Maja 2014 Ja używam czasem i formula one i formula two w mrożonkach, ale u mnie odpieniacz przestaje pienić po prostu na godzinkę, nic nie przelewa. Testowane na tunze 9004 i schuran 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel P Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2015 Czy tą żelową kostkę przed wrzuceniem do akwarium rozdrabniacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach