remkowski Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2013 Zrobiłem sobie filterek np. na Rowe. Rura średnica 8 cm Wysokość około 55 cm Filterek ma małą średnicę ale mieści mi się idealnie w komorze spływu. Musze jeszcze dorobić uszczelkę pod dekiel. Spodobało mi się DIY a miejsca już w sumpie brak Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2013 Niezła wieżyczka. Gratki. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwes Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2013 jakiej są wielkości otwory w sicie? i jaką dasz do tego filterka pompe? Cytuj http://www.youtube.c...r1?feature=mhee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remkowski Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2013 Otwory w sicie 2 mm. Można by je ewnetualnie powiekszyć gdyby za mocno dławiło. Rurki mam 20 mm. No właśnie jaką pompą to zasilić? Myślałem o New Jet 1200 Cytuj Baniak 200x50x50, sump 93x50x35, odpieniacz WhiteSkim250, oświetlenie chińczyk LED 3x120W, obieg NJ4500, cyrkulacja Jebao RW-20 + JVP202, dozownik jebao DP-4, balling+pełen AF. Filtracja - siporax+odpienek+NP Pro+ocet. Sól Aquaforest FSRS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwes Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2013 ja jestem w trakcie robienia takiego filtra i się tak zastanawiam czy sito dolne jest potrzebne? Cytuj http://www.youtube.c...r1?feature=mhee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 29 Maja 2013 ile taki filterek kosztuje chetnie bym nabyl Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 29 Maja 2013 Strasznie lubię fotki takich "świeżych" sumpów z powkładanym nowym sprzętem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 29 Maja 2013 Fajna bryczka ...bym powiedział , kwestia tylko doboru odpowiedniej pompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach