Skocz do zawartości
irek1972

Co to za straszne zielsko-pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ,prosze o opinie co to za zielsko obrasta mi całą tylna szybe i wszystko co napotka na swojej drodze z parametrami jes wszysko ok ,nie miałem problemów w poprzednim baniaku co w tym .

Ten posiadam od grudnia skała oraz częściowo obsada została przeniesiona z poprzedniego .Prosze o rade co mam zrobić i jak walczyc z tym paskudztwem.

post-10922-0-35489300-1367873050_thumb.jpg

post-10922-0-74163100-1367873072_thumb.jpg

post-10922-0-31259600-1367873081_thumb.jpg

post-10922-0-60824900-1367873092_thumb.jpg

post-10922-0-64882300-1367873105_thumb.jpg

post-10922-0-04681300-1367873130_thumb.jpg

post-10922-0-96344500-1367873145_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ale jestem zajechany wbiłem sie na chwile i ide spac ,pogoń za kaska :thumbup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krab mitrax... polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irek, piszesz:

"Witam wszystkich ,prosze o opinie co to za zielsko obrasta mi całą tylna szybe i wszystko co napotka na swojej drodze......"

a potem:

wiem ale jestem zajechany wbiłem sie na chwile i ide spac ,pogoń za kaska :thumbup:

Więc o co Ci tak na prawdę chodzi skoro wiesz ? :)

Pozdrawiam

Skoczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zredukuj no3 i po4, odpieniacz na mokro, bakterie, można zastosować vodka, dolabella....

jeśli wiesz co masz to znajdziesz odpowiedzi na forum.

Pozdrawiam, Piotr

"Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nqpisałem że wiem co to jest za paskudztwo ,tylko że mam słaby opis ,leje 1ml codziennie zeostart3,test salifert NO2-0,1,NO3-0,2

Podmianka regularna co tydzień 30l na soli PREIS ,mam 3 krabiki i 6 slimaków ,ale nie daja rady,dolabella miałem ,ale po 4 dniach poszła na wiczne odpoczywanie .Ostanio paweł z sklepu powiedział że mam podniesc magnez,podniosłem ale w sumie żadnej poprawy i widać .

W sumie to nie wiem co mam robić ,po zeskrobaniu i wyczyszczeniu w bardzo szybkim tępie sie rozrasat.Pozdrawiam irek

RO-000

Edytowane przez irek1972 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no2-0,1?

czy to akwarium jeszcze dojrzewa?

a po4?

masz odpieniacz?

wróżenie z fusów....

Pozdrawiam, Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że juz okres dojrzewania powinien być za mna skałe mam z poprzedniego 40% wody tez z starego baniak ,PO$4 w sumie nie badałem bo mam same miękasy ,zoa itp, odpieniacz shuran 120 ,lampe ati z ściemniaczem 6x 54W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rady takie jak redukcja no3, po4, wódka itd to sobie można przy bryopsis w buty wsadzić. Jeślibakwa jest na tyle duże że można wpzapodać naturalnych wrogów czyli np naso vla... nie pamiętam nazwy a muszę już jechać, a i tak masz za małw akwa. Pozostaje Ci tylko mg kenta lub restart. Chociaż ostatnio u kolegi kent nie zadziałał, podejrzewam że mogli zmienić skład.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rady takie jak redukcja no3, po4, wódka itd to sobie można przy bryopsis w buty wsadzić. Jeślibakwa jest na tyle duże że można wpzapodać naturalnych wrogów czyli np naso vla... nie pamiętam nazwy a muszę już jechać, a i tak masz za małw akwa. Pozostaje Ci tylko mg kenta lub restart. Chociaż ostatnio u kolegi kent nie zadziałał, podejrzewam że mogli zmienić skład.

tomasz, troszkę nie wyraźnie piszesz...

chyba podstawą jest zwalczanie przyczyn a nie skutków.To tyle na ten temat, reszta jet na forum.

Pozdrawiam, Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.