irek1972 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Witam wszystkich ,prosze o opinie co to za zielsko obrasta mi całą tylna szybe i wszystko co napotka na swojej drodze z parametrami jes wszysko ok ,nie miałem problemów w poprzednim baniaku co w tym . Ten posiadam od grudnia skała oraz częściowo obsada została przeniesiona z poprzedniego .Prosze o rade co mam zrobić i jak walczyc z tym paskudztwem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jesion273 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 bryopis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irek1972 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 wiem ale jestem zajechany wbiłem sie na chwile i ide spac ,pogoń za kaska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cepelia Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 krab mitrax... polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Irek, piszesz: "Witam wszystkich ,prosze o opinie co to za zielsko obrasta mi całą tylna szybe i wszystko co napotka na swojej drodze......" a potem: wiem ale jestem zajechany wbiłem sie na chwile i ide spac ,pogoń za kaska Więc o co Ci tak na prawdę chodzi skoro wiesz ? Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 zredukuj no3 i po4, odpieniacz na mokro, bakterie, można zastosować vodka, dolabella.... jeśli wiesz co masz to znajdziesz odpowiedzi na forum. Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irek1972 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Nie nqpisałem że wiem co to jest za paskudztwo ,tylko że mam słaby opis ,leje 1ml codziennie zeostart3,test salifert NO2-0,1,NO3-0,2 Podmianka regularna co tydzień 30l na soli PREIS ,mam 3 krabiki i 6 slimaków ,ale nie daja rady,dolabella miałem ,ale po 4 dniach poszła na wiczne odpoczywanie .Ostanio paweł z sklepu powiedział że mam podniesc magnez,podniosłem ale w sumie żadnej poprawy i widać . W sumie to nie wiem co mam robić ,po zeskrobaniu i wyczyszczeniu w bardzo szybkim tępie sie rozrasat.Pozdrawiam irek RO-000 Edytowane 6 Maja 2013 przez irek1972 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 no2-0,1? czy to akwarium jeszcze dojrzewa? a po4? masz odpieniacz? wróżenie z fusów.... Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irek1972 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Myśle że juz okres dojrzewania powinien być za mna skałe mam z poprzedniego 40% wody tez z starego baniak ,PO$4 w sumie nie badałem bo mam same miękasy ,zoa itp, odpieniacz shuran 120 ,lampe ati z ściemniaczem 6x 54W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Rady takie jak redukcja no3, po4, wódka itd to sobie można przy bryopsis w buty wsadzić. Jeślibakwa jest na tyle duże że można wpzapodać naturalnych wrogów czyli np naso vla... nie pamiętam nazwy a muszę już jechać, a i tak masz za małw akwa. Pozostaje Ci tylko mg kenta lub restart. Chociaż ostatnio u kolegi kent nie zadziałał, podejrzewam że mogli zmienić skład. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Rady takie jak redukcja no3, po4, wódka itd to sobie można przy bryopsis w buty wsadzić. Jeślibakwa jest na tyle duże że można wpzapodać naturalnych wrogów czyli np naso vla... nie pamiętam nazwy a muszę już jechać, a i tak masz za małw akwa. Pozostaje Ci tylko mg kenta lub restart. Chociaż ostatnio u kolegi kent nie zadziałał, podejrzewam że mogli zmienić skład. tomasz, troszkę nie wyraźnie piszesz... chyba podstawą jest zwalczanie przyczyn a nie skutków.To tyle na ten temat, reszta jet na forum. Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach