helmofon Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Hejka, pękła mi oska wirnika w pompie ATI Power Cone 250. Ma ktoś pomysł gdzie kupić zestaw naprawczy ? I jak to fachowo nazwać bo wujek google nie daje rezultatów, albo źle pytam. Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Cześć a zmierz może średnice i zastąp ją prętem z włókna węglowego . Dostępny w modelarskim sklepie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 To już sprawdziłem, sam wymieniałem, i jest tu mój post o tym. One są co 0,5 mm, a tu wymiar jest tuż przed 3mm Spróbuje puścić go na 2,5 mm ale nie wiem czy nie wpłynie to na żywotność pompy samej pompy. Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Mam ten problem z NJ1700. U mnie nie daje to rady. Włókno węglowe się wyciera. Pręt z nierdzewki też. Wyciera się w miejscach łożysk ślizgowych w wirniku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Kiedyś wymieniłem na obiegowej . Wydaje mi się że pompa chodziła ciut głośniej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Ja powymieniałem kiedyś we wszystkich JVP jakie miałem i faktycznie chodziły ciszej. Ale teraz nie pasuje, znaczy sprawdzę jutro. A może ktoś gdzieś widział zestaw naprawczy bo nie wieżę że mam całą pompę wymienić. Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 (edytowane) napisz to ATI, jak u mnie przelewał to męczyłem tego Pana: k.lindemann@atiaquaristik.com Można po angielsku Edytowane 4 Czerwca 2013 przez dzym (wyświetl historię edycji) Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Dystrybutorem ATI na Polskę jest Łukasz z Acropory - zadzwoń do niego - poradzi... Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 (edytowane) I to miło być następne pytanie. Dzięki Śledzik jutro do nich podjadę, a przy okazji zakupię pręty węglowe i sprawdzę. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez helmofon (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BYNT Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2013 Łukasz Kur ma te oski kompletne z gumkami za 30 zł około. Sam od niego brałem. Jakby nie miał to podjedz do AM i dobierz u nich z jakiejś pompy obiegowej jest identyczna... Cytuj Mój zimowy antydepresant: 140x70x45h OW, BK 180, Balling, cyrk. 2xVortech MP40W, 1xVortech MP10, 2x RW 15, ATI Sunpower 8x54W, bez sumpa, ULNS, 90% SPS, 10% LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Udało się Panowie dzięki za pomoc. I nazywa się Trzpień ceramiczny. I Łukasz z Acropory okazała się bardzo ładną i fachową obsługą Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Anir mówiłem? :-) ATI, Tunze, Vortech czy BK tylko w Acroporze :-) Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2013 Fakt wybór trzpieni, osiek przeogromny. Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach