TMK Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2013 Czy można wwieźć piwo powyżej 4.75% Podobno spokojnie polskie piwo przechodzi na lotnisku... ale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2013 Pisz do Crab-a, on fachowiec Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2013 Bez specjalnego pozwolenia ze strony wyznaczonych do tego organów do Norwegii nie można wwozić: - alkoholu o mocy większej niż 60%; Norwegii, gdzie w zależności od rodzaju limit wynosi od 1, 5 do 3 litrów na głowę, zakazane jest przywożenie alkoholi o mocy powyżej 60%, natomiast te, które mają powyżej 22%, mogą posiadać jedynie osoby, które przekroczyły nie 18., lecz 20. rok życia! 2013 info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2013 Przepisy czytałam, ale znajomy który lata mówi że wiezie żywiec a on mocniejszy i nie miał problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2013 Mój brat rok temu do Bergen wywiózł 2 ciechany problemu nie robili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2013 W Szwecji podobne przepisy, a tam się nie przejmowałem, gdy znajomi prosili mnie bym przywiózł im "prowiant" z Polski. Także o piwko to bym sie wcale nie bał Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2013 Tylko ze Norwegia to nie Szwecja. To policyjny kraj, majacy b. duzo pieniedzy i czasu na zatrudnienie niezliczonej ilosci celnikow, ktorzy nie znaja pojecia "usmiech". Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2013 To pytanie z innej beczki. A co jak się przyczepia? Bo piwo ma procent wiecej niż powinno?Jakieś cło konfiskata? bo wim że np alkohol powyżej 60% to traktują bardzo poważnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2013 Jak się przyczepią to każą ci wyrzucić i po sprawie, ale się nie przyczepią jeśli nie wieziesz zgrzewki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2013 Mój kolega opowiadał, że jak leciał do Rosji na delegacje wziął zgrzewkę piwka celnicy nie pozwolili mu wnieść, lecz on stwierdził ,ze odda żonie. Jak powiedział ,"Tak mi szkoda było oddać ,że poszedłem do kibla i wypiłem, po czym wróciłem na odprawę" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ni3miec Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2013 Nadpijesz ten procent i już sorki musiałem Cytuj 70x45x45 (140l) panel 70x17x45 (53l) Midiflotor Jebao WP-25 Lampa PS BP 160W Master New Jet 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach