Barth0 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) Witam wszyskich jeszcze raz caly czas mam problem z tymi glonami, tylna szybe czyscilem dwa dni temu i juz widac ze znow wracaja, uzywam testow API i co sie okazuje pokazuja ze jest wszystko idelne zero NO3, PO4 nie wiem co mam robic moze to wina swiatla mam 6x39w t5 swietlowki iquatic podobno pod nimi tylko glony rosna ktos pisal ale korale tez mi rosna. Zbiornicze zalany 1 . marca wiec juz troszke ma dawalem bakterie Prodibio Digest i Bioptim, moze zaczac dawac wodke? Co wy byscie zrobili? Jakas Przyczyna musi byc ale nie wiem gdzie szukac. Dzieki i Pozdrawiam. Sprzet: 300l w obiegu pompa - new jet 2300 odpieniacz - deltec sc1455 swiatlo - arcadia 6x39w cyrkulacja - 1x5000l - 1x3000l Obsada: 3x Lps, 3x Miekasy 2x krab niebieskonogi 2x krab czerwononogi 1x krewetka czyszczaca 1x krewetka boksujaca 2x ocelaris 1x Salarias fasciatus Blenny 1x rozgwiazda piaskowa 1x jezowec blue tuxedo slimaczki Jaki widac obsada malutka Jak narazie. Edytowane 24 Lipca 2013 przez Barth0 (wyświetl historię edycji) Akwarium 440l LR: 30kg, Sump 110l Cyrkulacja: Jebao WP25 - Jebao WP40 - 2 x JVP 102, Obieg: Jebao 8000L Odpieniacz: Deltec SC2060, Oświetlenie Maxspect Razor 16k 300W 6xPompy dozujące Marine Colour Chinol, dolewka Autoaqua Smart ATO, TLF Phosban Reaktor, Jebao Lampa UV, + sporo innych gratów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artek edos Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 borsuk załatwi sprawe ale pasował by na jakis czas jeszcze jeden jeżowiec innego gatunku,też mam tego samego i u mnie raczej lubi wyrywac i nosić zoa niz glony:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawoj1 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) cierpliwości wygląda , że to jeszcze dojrzewanie u każdego wygląda inaczej ale kupić jakiegoś glonożercę warto ja miałem ślizga ecseniusa bicolor i bardzo łanie wsuwał glony puki nie wlazł do wyłączonej pompy cyrkulacyjnej w czasie karmienia- bardzo fajna rybcia. Co do wódki to jak ją lałem( do baniaka ) to dwa razy częściej czyściłem szyby więc przestałem lać - z wyjątkiem gardła. A salaria się leni? Edytowane 24 Lipca 2013 przez pawoj1 (wyświetl historię edycji) 350 l + sump 140l, LED DIY 240w+ 2x39w actinic T5, odpieniacz Black Pearl by Sebastek, 2x Tunze 9045, LR 35 kg ,LS 18 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barth0 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Myslalem o borsuku ale tak jak napisales tylko na jakis czas nie na zawsze za maly zbiorniczek mam, jezowiec ten moj tak jak twoj wyrywa i nosi na sobie a potem ja delikatnie z niego to sciagam , jakiego innego polecasz? Co do slizga nie beda sie dwa nawalaly, moj smiga po tylnej sciance ale nie wyrabia tyle ich jest, za szybko rosna, myslalem o jakims kopaczu babce? Akwarium 440l LR: 30kg, Sump 110l Cyrkulacja: Jebao WP25 - Jebao WP40 - 2 x JVP 102, Obieg: Jebao 8000L Odpieniacz: Deltec SC2060, Oświetlenie Maxspect Razor 16k 300W 6xPompy dozujące Marine Colour Chinol, dolewka Autoaqua Smart ATO, TLF Phosban Reaktor, Jebao Lampa UV, + sporo innych gratów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artek edos Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 jeżowca jakiegoś zwykłego coś z grubymi igłami:) a nie tą szczotką drucianą , jeszcze strombusa ale czy wyspindra sie na skały... i z tym laniem srodków to dał bym spokój niech dojrzewa w spokoju bez paniki, tylko obsade odpowiednią i czasu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 24 Lipca 2013 Temat przewalkowany sto tysiecy razy. Od ostatniego watku nie wynaleziono super metody ktora teraz ktos Ci wyjawi. Wszystko na temat glonow zostalo juz napisane. Uzywaj opcji "szukaj" (Regulamin Pkt 2) Poza tym temat nie zgodny z regulaminem - Pkt 3 ). http://lmgtfy.com/?q...f glony problem Jesli chcesz to po przeczytaniu istniejacego materialu nadal bedziesz uwazal ze potrzebujesz pomocy - kontynuuj w jednym z istniejacych watkow. Ten temat zamykam. 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach