luft Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Odpalam nowy temat. Nieraz wrzucalem takowe ciekawostki do "troche smiechu", ale to nieodpowiedni temat, zwlaszcza, ze nie kazda ciekawostka musi budzic usmiech na twarzy. No chyba, że mówimy o tej, grzyb który ma "dziurę i wargi" http://jaramsie.pl/2n70946_gdl8lp#postbox http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FHydJ_ZQdmU Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcmonk Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 He he he, ciekawe do czego go chińczyki wykorzystają i co z niego wyprodukują - tylko bez podtekstów Cytuj Pozdrawiam mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piostu Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 No to jeśli o ciekawostkach mowa: Wejdźcie na www.google.pl i wpisujcie ( tylko wpisujcie - nie przeklejajcie) "DO A BARREL ROLL" ( Bez cudzysłowu oczywiście ) Cytuj Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 fajna symulacja budowy autostrad w Polsce od lat 70 (trzecia mapka) Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ritter Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 Oto mapka, nic wielkiego. Szczególnie interesująca jest ta pomniejsza w górnym prawym rogu. Każdy może sobie na tej podstawie odpowiedzieć choćby na pytanie ile się od tego czasu zmieniło albo i nie... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/First.Crusade.Map.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 z innych ciekawostek .. slyszeliscie o tescie EICAR? do notepada wklejcie ciag: X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H* i zapiszcie z rozszerzeniem *.COM Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2012 Jak już jesteśmy przy mapach - Historia granic Polski Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piostu Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 wiecie że w Windowsie nie da sie utworzyć folderu o nazwie "con" ? Cytuj Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 A wiecie, że w lidlu po 30 zeta są ręczniki plażowe z rybami morskimi? Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ritter Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2012 z innych ciekawostek .. slyszeliscie o tescie EICAR? do notepada wklejcie ciag: X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H* i zapiszcie z rozszerzeniem *.COM No dobra... I jak mam to "odpalić" pod Linuxem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2012 piekny uklad Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 3 Lipca 2012 Tolkien pochodzi z Mazur Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piostu Zgłoś Napisano 3 Lipca 2012 To tak od rana ciekawostka - absurd : Zamężne kobiety mieszkające w Vermont w USA muszą zdobyć pisemną zgodę męża aby nosić sztuczną szczękę Cytuj Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piostu Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Skoro już jesteśmy przy "wspaniałych" prawach w "najwspanialszym" państwie: W Kalifornii (USA) ludziom bez uprawnień myśliwskich zabronione jest stawianie pułapek na myszy. Cytuj Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
embraer170 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Skoro juz jestesmy w regulacja prawnych to pozwole sobe wrzucic cos z naszego kodeksu cywilnego: Art. 182. § 1. Rój pszczół staje się niczyim, jeżeli właściciel nie odszukał go przed upływem trzech dni od dnia wyrojenia. Właścicielowi wolno w pościgu za rojem wejść na cudzy grunt, powinien jednak naprawić wynikłą stąd szkodę. § 2. Jeżeli rój osiadł w cudzym ulu nie zajętym, właściciel może domagać się wydania roju za zwrotem kosztów. § 3. Jeżeli rój osiadł w cudzym ulu zajętym, staje się on własnością tego, czyją własnością był rój, który się w ulu znajdował. Dotychczasowemu właścicielowi nie przysługuje w tym wypadku roszczenie z tytułu bezpodstawnego wzbogacenia. Cytuj Akwarium 126l 2 x optiwhite, 4x24W T5, Deltec MCE600, 15kg LR, 9kg LS, euphyllia paraancora, zoanthusy, discosomy, rhodoactisy, xenia, sinularie, caulastrea, quadricolor, cribrinopsis crassa, brzydal, błazny, kraby, ślimaki, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
october_rust Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 mój kolega, nawiasem mówiąc dobry cywilista pisał o roju pszczół pracę magisterską Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piostu Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Może żeby odpocząć od przepisów prawa coś z innego gatunku ciekawostek. Tym razem życie człowieka 1. Kichnięcie jest niemożliwe bez zamknięcia oczu 2. Włosy mogą osiągnąć w ciągu całego życia długość 15 metrów. Najgęściej rosną włosy jasne, najrzadziej zaś rude, które jednak są najgrubsze i najpóźniej siwieją 3. Mózg zużywa 20% tlenu dostarczanego przez układ krwionośny, natomiast stanowi tylko 2% masy ciała. A z tych 2% masy ciała 80% stanowi woda 4. Zarost na twarzy rośnie szybciej niż na reszcie ciała. Gdyby typowy mężczyzna nigdy się nie golił, jego broda była by długa na 9 metrów 5. Najmniejsza komórka ludzkiego ciała to plemnik. Paradoksalnie, największą komórką ludzkiego ciała jest komórka jajowa Starczy na dzisiaj - ciąg dalszy z mojej strony jutro ( czas się do pracy wziąć ) Cytuj Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Widzę jakąś sprzeczność pomiędzy 2 i 4 Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piostu Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Pewności nie mam bo gdzieś to przeczytałem, ale myślę że w 2 chodziło o włosy na głowie,a w 4 o wszelki inny zarost A żeby nie offtopować : chmury burzowe (cumulusy) potrafią ważyć do trzystu tysięcy ton a mimo są lżejsze od powietrza Cytuj Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 5 Lipca 2012 Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajpa Zgłoś Napisano 5 Lipca 2012 @Luft rewelacyjne zdjęcie przedstawiające betonową dżungle ;] masz może w 1920x1080?;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 5 Lipca 2012 oj nie mam zywe domino Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2012 Definicja śmiechu: szereg wydechów zakończony wdechem Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) Edytowane 6 Lipca 2012 przez kmirko (wyświetl historię edycji) Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyzak Zgłoś Napisano 7 Lipca 2012 Wracając do map i google - wpiszcie sobie trasę z San Francisco do Tokio i poczytajcie opis trasy gdzie skręcić itd Cytuj Obecnie suchy dok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach