Sebaq Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 Witam Mam pytanie, Czy warto przerzucić się na sól GROTECHa. Korzystam w tej chwili z Kenta i jestem średnio zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 Dla ryb jest super. Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaq Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 Bardziej interesuje mnie sps i lps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 aaaa tego nie było w pytaniu To bardzo uboga sól, będziesz musiał się zaopatrzyć w preparaty do uzupełniania głównie mikroelementów. Jeśli jesteś w tym dobry, to nie będziesz miał problemu. Jednak wydaje mi się, że taniej jest kupić porządną sól. Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaq Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 A jaką polecasz? Stosowalem aquaforest fsrss (chyba tak to lecialo) teraz kent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniecka Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 podpinam się pod temat bo wystartowaliśmy na GroTech'u Aqua Marin. Sól się powoli kończy i zastanawiam się jakie są opinie - czy zostać czy zmieniać... Cytuj JEST: 200x80x60 (w obiegu ok 1200L); faluje: Tunze 2x 6095 & 2x 6055; odpienia: DIY na 2x Tunze 9420.040; obieg: Jebao AC8000; świeci: PS Pandora Hyperion S2; LR ok 70kg; obsada: LPS + SPS + miękkie BYŁO 2013 - 2015 120x50x50 ; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 A z czego dokladnie nie jestes zadowolony ze chcesz sol zmienic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2013 FSRS to bardzo dobra sól, co się działo w zbiorniku ?? Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaq Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2013 Tak naprawdę kilku kolegów zaczęło narzekać że korale zbyt wolno rosną i że po zmianie na inne sole widać było różnice. U mnie jest nowy zbiornik, parametry jeszcze nie idealne, kolorów brak i wzrost zwierzaków słaby stąd moje pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2013 Rzeczywiscie to wina soli .Ja tam stosuję AF i widzę że jest równie dobra jak poprzednia ME więc po co przepłacać.A grotecha raczej bym nie kupił bo jest ubogi bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2013 Tematy w stylu "Jaka sol polecacie?" juz sa na forum. Sabaq - poszukaj bo juz chyba kazda mozliwa sol jest omowiona. Tu skupmy sie na pytaniu zawartym w temacie. Nie chcemy przeciez kolejnych przepychanek. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaq Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2013 ok, sorry Reasumując sól Grotecha uboga i nie polecacie do sps i lps? Potrzebne dozowanie dodatkowych suplementów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach