Harari Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2013 Jak w temacie jak zachowują się u Was te Zebrasomy ? My w zbiorniku 600L mam Ctenochaetus Strigosus oraz Acanthurus Achilles i zastanawiamy się z żoną nad 3 pokolcem i nie ukrywam że podoba nam się Xanthurum - problem w tym że zgodnie z naszą książką o rybach wynika że Xanthurum to niezłe ziółko - jak to wygląda u Was ? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2013 Przy wprowadzeniu nowego pokolca do bandy, w którym jest xanthurum to potrafi popalić. Ale jak będzie wpuszczony jako ostatni z pokolców, to lajtowo Xanthurum pływa u nas już chyba trzeci rok, problemy są tylko przy wprowadzeniu nowego pokolca - największy boom był jak białobrody trafił. Ale w sumie to zależy od każdego indywidualnego osobnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabelss Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2013 Mam xanthurum od pół roku i raczej jest spokojna, to żółtek nawet nigricans'a sobie podporządkował. Tle że żółtek jest 3lata w zbiorniku inne pokolce były po nim wpuszczane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2013 U mnie swego czasu po wpuszczeniu Xanturum żółtek ganiał ja przez kilka dni. Po tym czasie wyżej wymieniona się zaaklimatyzowała w nowym otoczeniu, role się odwróciły i zatłukła zółtka w 2 dni. Innych pokolcy się nie czepiała, ba nawet mniejszy Triostegus potrafił ją pogonić przy klipsie z algami. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztof0805 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2013 Mam ją prawie 2 lata, trzyma się świetnie ale przy wprowadzeniu kolejnego pokolca prawie go zniszczyła .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2013 A moja jest grzeczna jak na razie. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach