tomorbk Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 Witam, chcialbym sie dowiedziec czy tez macie jakies problemy z tym filtrem czy to ja cos zle robie, mam ten filtr i do tego pompe tunze 800l/h wsypany zasyp biopellets fauna marine wszystko chodzi woda leci a pelety na dnie filterka nic sie nie ruszaja... co mam zrobic zeby to jakos zagralo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 a jak to wszystko podłączyłeś..? może za mały przepływ. Bo tylko to mi do głowy wchodzi Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 Pompa za słaba , ot i cała filozofia. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 Mam ten filterek i jest dość nieszczelny ale to nie problem. Rozkręć filtr i sprawdź tą część co jest przypieta do rurki w środku na samym dole. Ten biały zaworek zwrotny u mnie były wsadzony odwrotnie i nie puszczał. trzeba go wyjąć i podłaczyć odwrotnie. Jak to nie to , to musisz zwiekszyc przepływ albo zmniejsz ilość pelletek. Ale 99% odwrotnie wpiety zaworek zwrotny ma on wpuszczać wodę a nie blokować. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 A po kiego czorta zaworek zwrotny co zmniejsza przepływ? wystarczy aby odpływ był ciągle pod wodą a nic się nie cofnie, Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 ta kulke tzn ta biala koncowke mam wypieta calkowicie bo to niepotrzebne peletek mam niecale 250ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 Tą końcówkę zostaw,ale kulkę wyjmij i tak spróbuj,ja tak u siebie mam. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 sama koncowka bez kulki tez nic nie daje wiec to raczej bedzie za slaby przeplyw... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maro76 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 Masz zbyt mały przepływ . Ja mam taki u siebie i pompa która zasila palety jest 1500/h i oczywiśćie radzę Ci dać na zasilaniu zawór by móc precyzyjnie ustawić przepływ. Cytuj Akwarium Red Sea 300XL. 90/57.5/55 sump54L, 27 kg LR oświetlenie 2*ReefLed 90w ,odpieniacz Bubble King 160 mini, cyrkulacja 2*6055Tunze ,pompa obiegowa Maxspect Jump 6k ,ogrzewanie Aqua Medic Tytanium 200w. Start 15.07.2020 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 a czy 1200l/h wystarczy bo moge miec taka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maro76 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 obawiam sie że może być za mało, zależy ile tych biopallets tam zasypiesz. Jeśli moge ci doradzić to jak bedziesz kupował to kup większ byś miał jakiś zapas i możliwość regulacji. Cytuj Akwarium Red Sea 300XL. 90/57.5/55 sump54L, 27 kg LR oświetlenie 2*ReefLed 90w ,odpieniacz Bubble King 160 mini, cyrkulacja 2*6055Tunze ,pompa obiegowa Maxspect Jump 6k ,ogrzewanie Aqua Medic Tytanium 200w. Start 15.07.2020 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 Tak jak pisze maro76 kup pompkę z regulacją i po kłopocie,Hydor pico polecam 1200 l/h ustawiasz przepływ jaki chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azja-83 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Mam taki zestaw u siebie, pompka Hydora pico 1200 + filterek , zaworek przeciw zwrotny był faktycznie na odwrót założony , u mnie chodzi bez niego ale uwaga, gdy się wyłączy pompkę jest wszystko ok, ale gdy wyciągamy filterek z sumpa, potrafi zassać węgiel i wylecieć pompą, co do Biopaletek się nie wypowiadam bo to inna gramatura ziarna niż węgiel i prawdopodobnie będzie potrzebna mocniejsza pompka, u mnie miałem zasypany maksymalnie 1/4 objętości filterka i troszeczkę musiałem zdławić zaworem na wylocie z filtra, tak że nie liczył bym na to że ta pompka pokręci filterek zasypany Biopaletami do połowy. Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez azja-83 (wyświetl historię edycji) Cytuj .:: 300L ::. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2013 moze ktos ze slazakow ma pompke 1500l/h pozyczyc do sprawdzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach