zachu Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Na fishstreet jest gwarancją. Mi jak padł kontroler to nowy miałem za 3-4dni bez żadnych zbędnych dyskusji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Na fishstreet jest gwarancją. Mi jak padł kontroler to nowy miałem za 3-4dni bez żadnych zbędnych dyskusji. Ile tej gwarancji od zakupu jest? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 27 Grudnia 2013 Super,nawet nie wiedziałem :-) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek26 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2014 Witam moża gdzies te pompy dostać u nas w plosce?może ma ktoś na sprzedaż uzywaną?chodzi mi o wp 40,bo na aquatika dopiero od marca,jak by ktos zamawiał z chin czy skadś tam to podepne kase przeleje na konto przed zamówieniem,pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2014 ja mam nówke sztukę niemoczoną i mogę ci odsprzedać. Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek26 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2014 prv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Mi za to WP-25 w przeciwnym rogu akwarium wydmuchuje piasek do szyby natomiast w rogu pod pompą zbiera się brązowy osad. Za cholerę nie mogę ustawić tak żeby było dobrze i piasek był czysty i nie był wydmuchiwany. Akwarium 80x40x40. Jakieś rady?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Zasilacz 12V-24V jeśli masz tę wersję sterownika polską. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Mam ten zasilacz, ale jak ustawić by tu nie wydmuchiwało a z drugiej strony nie zalegał syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Dołóż drugą pompę w przeciwnym kierunku. Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Witam . Mi dzisiaj doszla wp-40 . Wczesniej mialem vortech mp-40. I zdecydowanie jebao jest lepsza . W pudelku byle chyba 3 sensory do swiatla dwa sa takie same a jeden zdecydowanie krotszy . Ktory mam zastosowac Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmielu243 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Po zgaszeniu światła sprawdź który przełącza sterownik na tryb nocny, tak będzie najłatwiej Cytuj Red sea max 250 ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 ok . jeszcze raz napisze ze jestem pod wielkim wrazeniem . Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 chyba zbyt szybko ja pochwalilem . a mianowicie po wsadzeniu sensora do gniazda zgaszeniu swiatla w szafce pompa przeszla w stan trybu nocnego . po ponownym zalaczeniu swiatla pompa powraca w tryb w1 lecz amplituda fali jest bardzo dluga w czesniej byla zdecydowanie krotsza . wyciagajac calkowicie sensor sterownik automatycznie przechodzi w tryb nocny i swieci sie dioda sensor . jakies pomysly Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Dołóż drugą pompę w przeciwnym kierunku. Myślisz że to załatwi sprawę?? Czy nie będzie tak że piach będzie wywalany z obydwu rogów i krążył wokół akwarium?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 A to nie wiem, ja tak mam i mi się nigdzie syfek nie gromadzi a pasku tez nie przewraca, ale trochę musiałem pokombinować z kontem pod którym pompy dmuchają. Tylko ja mam inne pompy, ale to chyba drugorzędna sprawa. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejK Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Jak drugą chce dołożyć tunze 6045. Akwarium ma 128l. Możesz zapodać zdjęcie lub schemat jak masz rozmieszczone pompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miklas Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 W stopce masz link do mojego wątku. Pozdrawiam, Marek (z telefonu) Cytuj 294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 Widzieliście Nowe Jebao? http://www.fish-street.com/jebao_fs14000_wave_maker?category_id=126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 Dla mnie ten nowy uchwyt to lipa,bo ogranicza ustawienie pompy pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 Dziwi mnie trochę podejście polskich sklepów akwarystycznych że nie wprowadzają tych pomp,oprócz chyba jednego o którym mało kto słyszał i to jeszcze dostępność od Marca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 Jest w PL klon Jebao. Koszt dość znaczny. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2014 Szczerze wygląda fajnie ta pompa ale na fish street za dużo marketingu się w opisie narobiło. Osobiście zakupiłem wp10 nie z street i mam sterownik nie china, a jak to oni napisali "export 12 mode". Co do tych sensorów to tez nie do końca jest prawda... Wszystko jest ok z fish street oprócz ich doliczanych kosztów transportu. Ceny też nie są najniższe za samą pompę, więc szukajcie zanim klikniecie na fish street. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piniol Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Do mnie właśnie dotarła WP10, kupiłem właśnie na fish street. Bardzo mała i zgrabna, co można zobaczyć na zdjęciu, bez uchwytu jest wielkości paczki zapałek (uchwyt magnetyczny). Kupiłem ją jako dodatkową do Tunze 6045, ale po pierwszych próbach widzę że moje niecałe 182l jest w stanie, przy odpowiednim ustawieniu rozbujać sama.Jest cicha, słychać ją z 20 cm. Na razie pozytywnie. Jebao WP10 vs TUNZE 6045 Cytuj Pozdrawiam AQUA 182l +60l + 50l : 90x45x45 :Razor 160W 16k: Jebao RW4 + Jebao RW4, 14 kg LR, 4 kg LS, Jetskim 120; 60x30x36 "Refugium" 3 x full spectrum+ techniczny 7 x royalblue 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach