marioletti Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) A która pompa? Jaki model Edytowane 6 Stycznia 2015 przez marioletti (wyświetl historię edycji) Cytuj MOJE MAŁE SZKIEŁKO - 150x50x45 + sump 105l, i takie tam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 U mnie sterownik od WP-25 przesłał ogarniać programy, zauważyłem to tydzień temu, będę reklamował. Działa niby ze stałymi obrotami ale jakoś słabo bo zbiera mi się film na powierzchni, wcześniej robiło za falownik Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valdi Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Moja WP-25 ma podobnie. Czasem myli programy, ale jak rozlacze i zalacze ponownie jest na jakis czas ok. Zauwazylem tez ze traci moc. Musze ja wtedy wyjac z akwa wymyc ile sie da i odzywa na nastepne 3-4 tygodnie Cytuj 75 gal 6x54w T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartol Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Swoje właśnie też wyczyściłem i śmigają pięknie ale jeden ze sterowników nadaje tylko stałą prędkość S1 i program w ogóle się nie świeci. Co dziwne mogę przytrzymując locka zatrzymać pompkę na 10 min na karmienie. Cytuj Akwarium nr 1: 120/60/55 Akwarium nr 2: 90/50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Swoje właśnie też wyczyściłem i śmigają pięknie ale jeden ze sterowników nadaje tylko stałą prędkość S1 i program w ogóle się nie świeci. Co dziwne mogę przytrzymując locka zatrzymać pompkę na 10 min na karmienie. Mam dokładnie to samo z jednym sterownikiem chodzi na full stałe obroty, a na karmienie dział. Pozdrawiam Łukasz Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duszakm Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Ja kupiłem w Chinach dwie WP 25 ze sterownikiem. działają dopiero od tygodnia raczej bezgłośnie, jak będzie dalej zobaczę. A kupowałem w Chinach bo cena o połowę niższa;-)) Edytowane 6 Stycznia 2015 przez duszakm (wyświetl historię edycji) Cytuj Opti 155x50x50, Jebao WP25 x 2szt, LED -160 W, 2x T5- 80W, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał BB Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Marek daj linka strony gdzie kupowałeś pompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duszakm Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Kupowałem na aliexpress.com ale trzeba trochę poczekać bo ceny poszły im w górę no i dolar też jakieś 20% droższy ja kupowałem na początku grudnia i za komplet zapłaciłem 99 USD oczywiście z przesyłką ale gdyby zebrać parę osób tak przynajmniej z 5 to można się z Chińczykiem targować. Cytuj Opti 155x50x50, Jebao WP25 x 2szt, LED -160 W, 2x T5- 80W, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erda Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 Po chyba 10 miesiącach wp-10 zakupiona na alliexpress dziś przestała działać , sterownik O.K .Można gdzieś dokupić sam cyrkulator ? Cytuj 299L(100x65x46) plus sump . Oświetlenie 2x24w t5 Narva Blue 2 i Sylvania Marinestar + LED 36W +LED 18W 3xUV , 2xRB, 1Blue+80W LED CHIP .Odpieniacz Deltec SC 1350, skały około 12 kg sucha , 20 kg żywy piasek red sea live reef , cyrkulacja RW-15 , obiegówka Jebao 3000 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 Nie chce się źlę wyrazić,i rozumiem że kilka złoty robi różnice,ale czy warto aż tak oszczędzać...i zostać z palcem w nocniku teraz i bez pompy...która nie ma gwarancji...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erda Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Bober o co ci chodzi ? Edytowane 20 Stycznia 2015 przez erda (wyświetl historię edycji) Cytuj 299L(100x65x46) plus sump . Oświetlenie 2x24w t5 Narva Blue 2 i Sylvania Marinestar + LED 36W +LED 18W 3xUV , 2xRB, 1Blue+80W LED CHIP .Odpieniacz Deltec SC 1350, skały około 12 kg sucha , 20 kg żywy piasek red sea live reef , cyrkulacja RW-15 , obiegówka Jebao 3000 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 O to że gdyby pompa była kupiona w PL to miał byś gwarancje i prawo do skorzystania z niej,a tak to d*p.... .i 10 miesięczna pompką idzie do kosza,a Ty musisz się kopsnąć po nową, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erda Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) To już tłumaczę pompa a jakże ma gwarancję ale w Chinach , zakupiona była na przełomie listopad -grudzień 2013 był to czas kiedy na rynek rodzimy dopiero wchodziły te pompy a o wp-10 z magnesem to w naszym kraju można było zapomnieć .Tak więc nie o 50 zł chodziło i żeby nie było , miesiąc temu kupiłem RW-15 u naszego dystrybutora poinformowałem tylko ewentualnych nowych nabywców że awarie się zdarzają przy tych pompach i to w dodatku w okresie gwarancyjnym co w dzisiejszych czasach jest mało spotykane bo przeważnie wszystko siada dzień po gwarancji :)Może jak by mi padła miesiąc wcześniej to bym nawet nie kupił tej RW-15 u naszego dystrybutora , kto wie. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez erda (wyświetl historię edycji) Cytuj 299L(100x65x46) plus sump . Oświetlenie 2x24w t5 Narva Blue 2 i Sylvania Marinestar + LED 36W +LED 18W 3xUV , 2xRB, 1Blue+80W LED CHIP .Odpieniacz Deltec SC 1350, skały około 12 kg sucha , 20 kg żywy piasek red sea live reef , cyrkulacja RW-15 , obiegówka Jebao 3000 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 pierwszy sterownik od wp 25 padł po 9 misiącach przysłali mi drugi i padł po 3 miesiącach więc nigdy więcej Jebao Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) pierwszy sterownik od wp 25 padł po 9 misiącach przysłali mi drugi i padł po 3 miesiącach więc nigdy więcej Jebao No właśnie,miałem kupić RW-4 lub RW-8 (choć sam nie wiem który) i jak czytam coraz częściej o awariach ,nie mówiąc już o konieczności częstego czyszczenia,już prawie na 100% zdecydowałem się na TUNZE 6040 .Mam TUNZE 6015 i AQUAEL 2600,bardziej fioletowe od alg,niż czarne,nie czyszczone prawie od 2 lat . Fakt,że jakoś szczególnie się nie spinam (w Reefmaxie tylko miękkie i LPS),ale też jakoś bardzo spadku wydajności nie widzę. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Androctonus Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 Może Jebało odpuściło na jakości i zlecili produkcję innym Chińczykom? Cytuj Kiedyś będzie 500L w obiegu na Deltec AP702, Giesemann Matrix II i Profilux 3.1A :] Pytanie tylko kiedy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Może Jebało odpuściło na jakości i zlecili produkcję innym Chińczykom? Raczej nie sądzę,sprzęt jest o tyle krótko na rynku,że wcześniej nie można było mówić o skali awaryjności,a ta,jak sądzę po opiniach,jest raczej spora. A o spadku wydajności i konieczności częstego czyszczenia słyszy się już od dawna. Ciekawe tylko,jak pod tym względem prezentują się bardziej rasowe ich odpowiedniki,czyli produkty BLAU? Edytowane 20 Stycznia 2015 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ot co Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 U mnie RW-15 od kilku miesięcy. Na niskich obrotach średnio słychać, na najwyższych lekko głośno ale za to podmuch konkretny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 No to policzmy ile awarii było od początku założenia tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) U mnie jebao Wp 60 chodziło ok 6 mies. Właśnie szukam gwarancji Edytowane 20 Stycznia 2015 przez tomi1140 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 moim zdaniem poprzedni model dużo lepszy, seria WP niczym nie ustępuje tunze mam dwie sztuki jedna od ponad roku ciche, za***iste wykonanie ,grube kable ,kopia tunze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 No to policzmy ile awarii było od początku założenia tematu... Wiesz co bober? Strasznie Cie lubię,za tą 'niespokojność natury" (choć przyznając niektórym rację - potrafisz być denerwujący), ale Twoja arytmetyka pt. "No to policzmy ile awarii było od początku założenia tematu..." ma się tak do rzeczywistości(z punktu widzenia statystyki), jak hasło: policzmy ile jest na forum baniaków > 4k. Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 Ja od roku mam jebao i tez tunze i tunze była juz dwa razy w reklamacji a jebao wcale,i teraz dokupilem jeszcze jedno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukisc Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) W mojej WP-25 po 5 miesiącach wysiadł sterownik, niestety gwarancji nie ma bo kupiona na fishsream ,nie wspomne już że nonstop muszę ją czystościć bo spada jej wydajność. Pozdrawiam Łukasz Edytowane 20 Stycznia 2015 przez lukisc (wyświetl historię edycji) Cytuj 375l z sumpem, Maxspect Gyre 150, 1x Jeba WP-25,Jebao DC 1200,Vertex Omega 180i,34kg skały, 6x 54W T5+ 60W Led multichipy, , auto dolewka, RO+DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2015 Moje chodzą. Ale wydajność faktycznie spada. Może usunięcie co drugiej kratki pomoże,co myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach