Skocz do zawartości
robi

Małe rybki pływające w toni.

Rekomendowane odpowiedzi

No i mam ! stadko pięknie pływa w akwarium ! szt. 5 Pterapogon kauderni ! dziękuję wszystkim za pomoc.

No to nie pozostaje nic innego jak życzyć ci Robi żebyś za 2 miesiące miał nadal to stadko i by ominął cię pech z tymi rybami który ja miałem. Próbowałem dwa razy i za każdym razem po 2-3 tygodniach zaczynała się zadyma i wybijały się same do nogi. Jak ci się uda, to w nowym baniaku też spróbuję.

I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nie pozostaje nic innego jak życzyć ci Robi żebyś za 2 miesiące miał nadal to stadko i by ominął cię pech z tymi rybami który ja miałem. Próbowałem dwa razy i za każdym razem po 2-3 tygodniach zaczynała się zadyma i wybijały się same do nogi. Jak ci się uda, to w nowym baniaku też spróbuję.

No i łomot już się zaczął ... czekam na rozwój wydarzeń.

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miałem cichą nadzieję że ci się uda. Echhh...życie.

I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, a stadko ilu sztuk miales ??

wyslane przez tapatalk

50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę czasu mminęło i ... i nic złego się nie stało. Patrząc na nie wygląda jakby było dwie parki i jeden samotnie aleeeeee .... nic złego się nie dzieje, często widzę je wszystkie razem a zwłaszcza przy karmieniu wtedy wszystkie pływają w jednym stadzie.Teraz spodziewam się potomstwa bo dwie z nich nic nie jedzą chyba ze 2 tyg. a pyszczki mają pięknie nadmuchane.

Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi moglbys wkleic fotke calosci zbiornika?? Chcialem zobaczyc jak wyglada u ciebie skala Aquaroche.

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://picasaweb.go...951624110127074

https://picasaweb.go...951672041067218

tak to mniej więcej wygląda.

Edytowane przez robi (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za foto.A powiedz mi zadowolony jestes z tej skaly?? Jak wygladal na niej proces dojrzewania, miales glony??

200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła.

[KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra]

Balling Fauna Marin z mikroelementami FM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było to tak że jednorazowo wywaliłem całą żywą skałę i włożyłem ceramikę nie było żadnego dojrzewania żadnych glonów po prostu skała sucha zmieniła się w jakby w żywą skałę ,gdzieś po roku pojawiły się pojawiło się cyjano ale mało tego było choć było nieco uciążliwe do zwalczenia, teraz żadnych plag nie mam choć nie tak to wygląda jak bym chciał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.