Roman.P Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Valenciennea sexguttata Dobrze kopią czy raczej nygusy? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek z Pabianic Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Super kopacze Cytuj Zaczynam od początku nie od zera . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Dzięki bo muszę uzupełnić obsadę. Moje poprzednie odpłynęły Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek z Pabianic Zgłoś Napisano 15 Września 2013 tamte wysoko piach dźwigają - sam kiedyś miałem polecam - Valenciennea puellaris ładnie kopią i nie pod naszą do góry Jak zachowania ryb bywają różne ,ale mowa o http://pl.reeflex.net/tiere/1601_Valenciennea_sexguttata.htm Cytuj Zaczynam od początku nie od zera . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeeCann Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Valenciennea sexguttata Dobrze kopią czy raczej nygusy? U mnie potrafi stoki narciarskie ze skał robić ... z jednej strony fajnie ale z drugiej momentami mam gołą szybę w rogach baniaka pozdrawiam Cytuj WPReef: Delta 210L | Sump 64L. Graty: Deltec APF600 | NJ3000 | 2*6045 | LED by @Tomasz | pudełko Reef Octopus 300D Zawartość: 20kg LR | 15kg LS Story: http://nano-reef.pl/...-wpreef-210-64/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Temat troche za ogolny... Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Temat troche za ogolny... Co masz na myśli? Pullearisy miałem i świetnie kopały. Głównie chodzi mi o wydajność i nie posypywanie korali z lotu. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Ja mam od tygodnia sexgyttate i jestem zadowolony. Wcześnie była puellaris ale nic nie jadła, a z piachu nie wyżyła. Seguttata u mnie nie podnosi piasku, ale te drobniejsze ziarenka pływają po baniaku. Ponoć ma to przejść z czasem, jak wszystko, co drobne wpadnie do sumpa. Piasek czyściutki. Wysłane z Tapatalk'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Przez dwa lata miałem Valenciennea puellaris i piasek zawsze był bieluśki, a do tego nie sypała w ogóle. Po prostu posadziła swoje brzuszysko na piachu i jak kopara przesiewała piach. Teraz od dwóch dni mam parkę Cryptocentrus cinctus które siedzą w malej grocie i tylko łepki wystawiają jak zaczynam karmienie. A piasek nadal brudny i żałuje że jednak nie kupiłem ponownie puellaris Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Przez dwa lata miałem Valenciennea puellaris i piasek zawsze był bieluśki, a do tego nie sypała w ogóle. Po prostu posadziła swoje brzuszysko na piachu i jak kopara przesiewała piach. Teraz od dwóch dni mam parkę Cryptocentrus cinctus które siedzą w malej grocie i tylko łepki wystawiają jak zaczynam karmienie. A piasek nadal brudny i żałuje że jednak nie kupiłem ponownie puellaris U mnie to samo, cinctus nie kopie w ogóle i praktycznie niewidoczna, tez tylko łeb spod skały wystawi jak pora karmienia. Amblygobius rainfordi za to ładnie przesiewa piaseczek i jest widoczna i fajnie ubarwiona, do tego nie robi bałaganu. Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irax Zgłoś Napisano 15 Września 2013 ja tam mam Amblygobius phalaena piasek przesypuje nawet po jedzeniu i nie dźwiga go do góry i bardzo ładnie ubarwiona Cytuj Pozdrawiam. Irek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 15 Września 2013 Roman- chodzilo mi o to, ze temat ogolny, a pytasz o konkretna rybe.. Mniejsza o to Co do cinctusow, to nie kopia wcale, bo robi to za nie krewetka pistoletowa, ktora zyje z nimi w symbiozie. Kopie ladnie, ale tylko tam, gdzie "mieszka". Pzdr Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach