Skocz do zawartości
andrniew

akwa andrniewa po przeprowadzce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakie wymiary ma ten zbiornik??? i jakiej firmy uzyles żywego piachu???

Bardzo ladny zbiornik.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki ale mam jeszcze jedno pytanie gdzie ten piach mozna kupic poniewaz szybko przejzalem sklepy ale niewidze tego produktu???Gdzie kupowales swietlowki ATI???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak już technicznie. Z jakich grubości szyb jest akwarium i czy dno jednoczęściowe? I jakie wzmocnienia, czy dolne są też, czy są poprzeczne i ile?

Sorry. O jednym bym zapomniał. Akwarium rewelacja, a te wymiary powodują, że głębia jest niesamowita. Prawie takie (prawie :() jest w Łodzi (widziałem na zlocie) więc mogę sobie to trochę wyobrazić.

500 litrów 140x60x60 działa od 02.09.2008 r. + sump 105x48x36, AM OR 3500, cyrkulacja 2 x Tunze 6100 + 1 x Tunze 6105 z multikontrolerem + 1 x Jebao WP-40 do falowania, Bubble Magus 250s, lampa 2x120W led,LR ok. 70 kg, LS 45 kg, ARM od mufti, balling i podmiany co tydzień ok. 8%, sól AF, dozowane 2 ml ABCM codziennie, zależnie od obserwacji co tydzień lub dwa Prodibio BioDigest i Bioptim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
andrniew :

Te giętkie rurki są składane z pojedyńczych kostek i jest to wylot z pompy głównej.

pzdr

Dzieki, powiedz jeszcze gdzie to sie kupuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rah :

A tak już technicznie. Z jakich grubości szyb jest akwarium i czy dno jednoczęściowe? I jakie wzmocnienia, czy dolne są też, czy są poprzeczne i ile?

Sorry. O jednym bym zapomniał. Akwarium rewelacja, a te wymiary powodują, że głębia jest niesamowita. Prawie takie (prawie :() jest w Łodzi (widziałem na zlocie) więc mogę sobie to trochę wyobrazić.

Tu http://amazonarium.blogspot.com/ moj znajomy robi sobie cos podobnego a nawet nieco wiekszego. Co nieco widac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajeane akwa. Robi wrazenie.

Gratuluje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne...

Gdzie kupiłeś ten piach?

Pozdr. Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
szeryfisch :
andrniew :

Te giętkie rurki są składane z pojedyńczych kostek i jest to wylot z pompy głównej.

pzdr

Dzieki, powiedz jeszcze gdzie to sie kupuje?

Widze ze moje pytanie zaginelo w nawale postów. Gdzie sie kupuje takowe gietkie rurki? Bo podoba mi sie ten patent i chetnie zastosowalbym go w swoim akwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak głosi napis na górze strony:

"...bo małe jest piękne..." :(:) :)

pozdrawiam i gratuluje

Tomek

Pozdrawiam Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..... :love

550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akwarium zaiste efektowne.

Ale moim zdaniem aranżacja marna. Mając taki potencjał mozna było zrobić najpiękniejszy zbiornik świata. A jest chałda z koralowcami, a w niej jedna zatoczka.

Andrinew popatrz na fotki z naturalnych formacji rafowych, ułóż skałę tak, aby wykorzystać gabaryt zbiornika. Zrób gdzieś wyżej, gdzies niżej, uwypuklij plany, zrób prześwity i piaskowe łachy. Widac, ze znasz się na sprawie, wykożystaj potencjał jaki daje Ci zbiornik, zwierzaki i Twoje umiejętności. Moim zdaniem to akwarium może wyglądać kilka razy lepiej.

370L 2xT5-54W cyrk- 8000l/h foto: http://www.nano-reef...e=gallery&f=716

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:szok:love

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kivi , dzięki za opinie , bardzo mnie cieszą szczere oceny.

Jeśli chodzi o układ skał do miałem ograniczone możliwości , ponieważ skała z koralami była przeniesiona z poprzedniego zbiornika ,gdzie rosły przez rok i tak się porozlewały po skałach ,że o oderwaniu i przeniesieniu na inne skałki nie było mowy. Musiały trafić całe kolonie jak to miało miejsce w poprzednim zbiorniku uwzglęniając również wysokość, na której dany koralowiec był wcześniej. Gdyby zbiornik był zakładany od samej skały to możliwości aranżacyjne byłyby mniej ograniczone. Po drugie gdybym zrobił więcej prześwitów i plaży to nie pomieścił bym wszystkich koralowców których jest ponad 80.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzej, bardzo mi sie podoba to akwarium. z czego masz zrobione tlo ? czy to czarna plyta pcv ?

ocean pod nosem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.