ozeh Zgłoś Napisano 25 Września 2013 (edytowane) Witam wszystkich i każdego z osobna, na forum jestem już około 5 - ciu lat. Z reguły bardzo rzadko zabieram głos, ponieważ nie mam nic ciekawego do powiedzenia, zresztą na każdy temat bądź pytanie przez innych użytkowników ktoś zawsze odpowie. Dzisiaj się mobilizuję i chciałem ot tak, wprowadzić was w temat swojego zbiornika. Na wstępie przedstawię krótki opis ze zdjęciami, ale na bieżąco postaram się od dzisiaj prowadzić aktualizację. Jest to mój drugi zbiornik, który funkcjonuje od marca bieżącego roku. Woda i skała były oczywiście ze starego akwarium + uzupełnienie z innego dojrzałego, co przyczyniło się do braku katastrofy dla życia. Akwarium Wymiary 100 x 50 x 50 ze szkła Opti White (przód oraz boki) o grubości 10 mm. Szafka Stelaż aluminiowy o profilu 40 mm, obudowany płytą 18 mm. Oświetlenie Pandora Hyperion S 100 W + 2 x 24 W T5 Sump Trzy komorowy o wymiarach 75 x 35 x 40 h, plus zbiornik na dolewkę 15 x 30 x 40. Dolewka Aquatrend + pompka Atman AT-302 Odpieniacz Deltec SC 1450 Obieg Za obieg odpowiedzialna jest pompa AquaMedic Eco Runner 2700 Cyrkulacja 2 x Tunze Turbelle Nanostream 6045 Filtracja H2Ocean Filtr przepływowy FMR75 Żywa skała Około 20 kg Poniżej zdjęcia z okresu przeprowadzki: Edytowane 13 Października 2013 przez ozeh (wyświetl historię edycji) Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 25 Września 2013 (edytowane) ... i kontynuacja. Są to zdjęcia gdzie jeszcze nie było docelowej ilości żywej skały. Edytowane 25 Września 2013 przez ozeh (wyświetl historię edycji) Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garnet Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Fantastycznie. Napewno będę Ci kibicować i śledzić wątek bo sam planuje akwarium o takich wymiarach Wysłane z mojego Xperia Z za pomocą Tapatalk 2 Cytuj http://truckerirafa.blogspot.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 25 Września 2013 No to jeszcze wrzucę kilka zdjęć aktualnych mieszkańców Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 26 Września 2013 ... kolejne zdjęcia Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 26 Września 2013 No super - i to w moim kierunku: LPS Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 28 Września 2013 a o to co się złapało w zastawioną pułapkę z krewetkami koktajlowymi ... został jeszcze jeden, który się nie mieści do pułapki Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 28 Września 2013 A co to za pułapka ? Daj zdjęcie Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 28 Września 2013 (edytowane) a proszę Cię bardzo. Pułapka zrobiona z pojemniczka na mocz Podstawki są włożone w po to, żeby zachęcić do głębszego wejścia (nie ma łatwo ). Edytowane 28 Września 2013 przez ozeh (wyświetl historię edycji) Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 28 Września 2013 niezły pomysł Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 29 Września 2013 najważniejsze, że skuteczny Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 20 Października 2013 Fotografem raczej nigdy nie będę, ale wrzucić jakieś zdjęcie czasami trzeba Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chmiel30 Zgłoś Napisano 28 Października 2013 Ładny zbiornik, ale jakoś tak pusto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 28 Października 2013 możliwe, w końcu są tylko dwa błazny siedzące cały czas w prawym dolnym rogu. Nie jestem fanem przerybiania zbiorników. \ Niech sobie korale rosną, są zdrowe i napompowane,a na jakąś rybę... może dwie, przyjdzie jeszcze czas Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2013 inna perspektywa Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2013 Pięknie:) szafeczka pierwsza klasa, powodzenia i jak możesz daj jakieś zdjęcia jak odpieniek chodzi Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2013 Pełna profeska i dużo miejsca w zbiorniku sprzęcik i wymiar szkła marzenie. Oby tak dalej powodzenia. Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2013 Też mam zamiar pójść w ten wymiar szkiełka...Z przyjemnością będę zaglądał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2013 Odpieniacz pieni Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Szału nie ma, ale widzę postępy Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
junior13 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Grzegorz ile cm masz miejsca pomiędzy przegrodą w sumpie a wlotem do pompy odpieniacza Cytuj --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://nano-reef.pl/...-tam-trojkacik/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 bardzo ładnie, estetycznie, czysto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Piekny baniak. Kibicuje. Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozeh Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Grzegorz ile cm masz miejsca pomiędzy przegrodą w sumpie a wlotem do pompy odpieniacza Sprecyzuj bardziej pytanie, bo jakoś nie rozumiem Cytuj 140x70x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
junior13 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Mam mało miejsca w sumpie i maksymalnie muszę zmniejszyć komorę gdzie znajduje się odpieniacz i zauważyłem u Ciebie ,że też masz tak na styk i chodzi mi o odległość gdzie pompa z odpienka zasysa wodę ,a przegrodą w sumpie. Musze pozostawić minimum miejsca ale tyle żeby pompa prawidłowo działała. Cytuj --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://nano-reef.pl/...-tam-trojkacik/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach